Röplabda

2022.03.24. 07:06

Nyert a DEAC szerda este, még van esély a négy közé jutásra

A Debreceni Egyetem alakulata heroikus küzdelemben fektette két vállra a kaposváriakat.

Forrás: deac.hu

Minden sorozat megszakad egyszer – ebben bízhattak a DEAC férfi röplabdázói a Kaposvár otthonában. Fodor Antal legénysége a szerdai összecsapás előtt négyszer találkozott a Somogy megyeiekkel a mostani idényben, de még a szettgyőzelem sem jött össze. Szerencsére ez a széria egy bravúros győzelemnek köszönhetően véget ért, így maradt esélyük a legjobb négy közé jutásra, számolt be a deac.hu.

 

Jobban kezdte a Kaposvár a negyeddöntő harmadik felvonását, Vasquez módosította 6:2-re az állást. Szerencsére hamar összekapta magát a Debrecen, Gustavo jó megoldásával már ők vezettek (7:8). 15:15 után egy 3:0-s sorozatnak köszönhetően megint megléptek (15:18). Willian ütésével nagy lépést tettek a szettgyőzelem felé (20:23), de a hazaiak nem adták fel a küzdelmet. Végül a DEAC brazil légiósa zárta le ezt az etapot (25:27).

 

A második játékrészt 3:0-s futással indította a Kaposvár. A felvonás derekán Gustavo és Willian vette hátára a debreceni csapatot, ennek köszönhetően zsinórban hat pontot szereztek (12:16). Ezt követően is kellemetlen pillanatokat okoztak a házigazdának, Bagics Balázs például egy ásszal jelentkezett (17:23). Ruben Wolochin tanítványai picit faragtak a hátrányukon, ám ez sovány vigasz lehetett nekik (20:25).

 

A harmadik felvonás során ritmust váltott a Kaposvár, aminek köszönhetően egyre nagyobb lett a differencia a felek között. A DEAC mestere cserékkel próbálta felrázni a csapatát, Magyar Tamás és Tar Kristóf is bizonyítási lehetőséget kapott. A változtatások ellenére ezt a periódust nagyon simán elbukta a DEAC (25:11).

 

A negyedik etap első szakaszában jóval kiegyenlítettebb csatát láthattak a drukkerek, Fazekas Balázs vezérletével például felzárkózott egyre a Debrecen (12:11). A folytatásban főleg Hubicskáék akarata érvényesült, így jöhetett az ötödik szett.

 

A záró játszma úgy indult, ahogy az egyetemisták remélték (0:3), majd Willian tört borsot a kaposváriak orra alá (2:6), jött is Wolochin időkérése. Sokáig őrizte fórját a DEAC, aztán Bögöly Gábor egalizált (14:14). A hátralévő időben megint Willian volt a főszereplő, a végjátékban három pontot termelt, ezzel nyerőemberré vált.

Csapatunk fennállása óta a legbravúrosabb győzelmét szerezte most, mégpedig megérdemelten. Gratulálok a fiúknak, és velük együtt bizakodom a hasonló folytatásban

– összegzett Fodor Antal vezetőedző.

 

A fantasztikus sikernek köszönhetően szombaton 18 órától a DESOK-ban újabb fejezete jön a negyeddöntős csatának.

 

Extraliga-negyeddöntő 3. mérkőzés
 

FINO Kaposvár-DEAC 2:3 (25:27, 20:25, 25:11, 25:16, 15:17)
 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Kaposvárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában