Kézilabda

2022.03.31. 19:49

Magabiztosan nyert a DVSC Érden

A debreceniek végig kezükben tartották az összecsapást, esélyt sem adva a hazaiaknak.

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a bajnokság 20. fordulójában Érdre látogatott. A cívisvárosiak a tabella harmadik helyéről várhatták az összecsapást, míg a házigazdák a tizenkettedik pozícióból. Mindkét fél vereséget szenvedett az előző körben, a debreceniek a Ferencvárostól kaptak ki 29–23-ra, az érdiek pedig a Dunaújvárostól 32–29-re.

 

A mérkőzés első hat percéig mindössze három találat született, ebből a hazai gárda egyet sem dobott, így nem volt meglepetés az érdi időkérés. A narancssárga mezesek egészen a kilencedik minutumig maradtak gólképtelenek, ekkor büntetőből szépítettek. A játékrész felére már magabiztos, 8–4-es előnybe került a cívisvárosi gárda, esélyt sem hagyva a hazaiaknak. A debreceniek ezt követően tartották az előnyüket, az utolsó öt minutumra 16–10-es vezetéssel fordultak. A végén még kettős emberelőnybe is került az érdi alakulat, de így sem tudták igazán faragni a hátrányukat. A szünetre 17–12-es vendég vezetéssel mehettek a felek. Az első fél órában Paróczy, Szabó és Kovács Anna is ötször voltak eredményesek.

 

Az összecsapás második félidejének első perceiben sem változott jelentősen a játék képe, a 34. percben Planéta Szimonetta szerezte a debreceniek 20. találatát, ekkor volt hétgólos Szilágyi Zoltánék előnye. A játékrész hatodik percében ismét időt kért a hazaiak vezetőedzője, amikor már nyolcra nőtt a különbség. A 40. percre 23–15-re vezettek a vendégek, továbbra is Kovács volt a legeredményesebb vendégjátékos. az utolsó tíz percet megelőzően csökkent a cívisvárosiak előnye, de a hajrára ismét visszaállt nyolcgólosra a különbség. A fehér mezesek 30. gólját Kovács Anna szerezte akcióból. A találkozó 32–22-es hajdúsági sikert hozott. A meccs legeredményesebb játékosai Kovács tíz találattal, míg érdi részről Szabó kilenc góllal.

 

A DVSC Schaeffler a következő, 21. fordulóban az MTK Budapestet fogadja jövő hét pénteken.

 

Arany Balázs

 

A tények

 

Női kézilabda NB I., 20. forduló

 

Érd–DVSC Schaeffler 22–32 (12–17)

 

Érd Aréna. Vezették: Fekete T., Tóth D.

 

Érd: Hadfi – Bódi, Vukajlovics 4, Szabó 9, Kiss, Mézes. Cserék: Paróczy 5, Kántor, Fekete, Horváth, Mód, Takács, Kóka 2, Sztankovics 1, Csáki 1, Kiss. Vezetőedző: Horváth Roland.

 

DVSC: Csapó – Costa 2, Jezsikava 4, Tóvizi 2, Hornyák 1, Vámos P. 1, Vámos M. 5. Cserék: Torda, Poczetnyik 1, Kovács Anna 10, Planéta 3, Arany, Bordás 3, Panyi, Szabó N., Petrus. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

 

Kiállítások: 2, illetve 4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában