Jégkorong

2022.03.05. 16:46

Magabiztos sikerével ismét előnybe került a DEAC

A fővárosiak korán megszerezték a vezetést, de a debreceniek remek teljesítményükkel fordítottak.

Berta Ákos | Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjében az Újpestet fogadta a felek harmadik mérkőzésén szombat délután. A négy nyertes meccsig tartó párharc első két felvonását a fővárosban rendezték. Kedden 2–2-es rendes játékidőt követően 3–2-es sikert aratott a cívisvárosi együttes, majd másnap a lila-fehérek örülhettek, hiszen 4–2-re múlták fölül György József tanítványait. Ilyen előjelekkel utaztak az alakulatok Debrecenbe.

 

A telt házas találkozót a vendégek remekül kezdték, még fél perc sem telt el, már meg is szerezték a vezetést. Németh tette tovább a korongot a kapu mögül a tavaly még Debrecenben hokizó Kiss Patriknak, aki gyönyörűen fordult le emberéről, majd a rövidbe lőtte a játékszert. Az elkövetkezendő minutumokban a hajdúságiak átvették az irányítást, igyekeztek minél hamarabb egalizálni az eredményt. A 12. percben Kozma Ferenc próbálkozása bizonyult a legveszélyesebbnek hazai részről, a bal oldalról lőtte el a korongot, amely elment a kapu előtt keresztben, kicsivel a léc mellett. A hajdúságiaknál Jan Dalecky szenvedett sérülést, az ápolás után elhagyta a pályát, és úgy tűnt, hosszabb időre elveszíthetik őt a debreceniek. Negyedórát követően emberhátrányba került a Debreceni Egyetem gárdája Vojtech Kloz szabálytalansága után, de a fővárosiak ezt nem tudták kihasználni.

A szünetre 1–0-s lila-fehér előnnyel mehettek a felek.

A második húsz perc egy kettős kiállítással kezdődött, Hugo Turcotte, valamint Kovács csapott össze, mindkettőjük két percet kapott. A négy a négy elleni párharcból a debreceniek jöttek ki jobban, hiszen a 23. percben Berta Ákos szinte zavartalanul ment át a vendég térfélen, majd néhány méterről bevette a vendég kapu hosszú oldalát balról. György József tanítványai lendületben maradtak az egyenlítés utáni percekben is. Majd a cívisvárosiak csapatkapitánya és gólszerzője, Berta kapott két percet bottal ütésért. Meleg helyzeteket kellett megúszniuk a hazaiaknak, amíg kiegészültek, Hetényi Zoltánnak több bravúrra is szüksége volt. Sokáig azonban nem lélegezhettek fel a hajdúságiak Berta visszatérése után, hiszen Turcotte is ismét a kiállítás sorsára jutott. Viszont ekkor érkezett a fordulat, Molnár Dávid kapta meg a korongot a pálya felénél, majd egy az egyben vezethette Rajnára, és nem is hibázott az egyetemisták játékosa, megfordította a meccset a 30. percben. Ez megfogta az újpestieket, a folytatásban is megmaradt a debreceni fölény, amely öt perccel később ismét góllá érett. A DEAC csapatkapitánya a jobb szélen vezette a korongot, vele szemben egy vendég védekező hokissal, de Berta ezzel nem foglalkozott különösebben, erős lövése a kapu hosszú oldalába vágódott.

Az utolsó játékrész előtti pihenőre így 3–1-es eredménnyel mehettek a felek.

A harmadik húsz minutumot a DEAC jól indította, Vokla Roland az ellenfél kapuja mögül tette vissza középre a korongot, Rajna nem tudott menteni, így az érkező Berta közelről bepofozta a játékszert, amellyel megszerezte mesterhármasát. A záró játékrész első kiállítása a lila-fehéreknél volt, Just kapott két percet bottal való ütésért. Az 51. percben gyors gólváltás történt, előbb a vendégek részéről Suter volt eredményes, amelyre alig húsz másodperccel később Sági Martin válaszolt. Az utolsó öt percbe fordulva emberelőnybe kerültek a cívisvárosiak, Coatta kapott két percet. A hajrában még Stadel verekedett össze Ságival, előbbi öt, utóbbi öt plusz kettő perc büntetést kapott. Majd két minutummal a vége előtt Dominik Novotny is kiállt. A találkozó végeredményét Just állította be, miután Coattatól kapott egy átadást balról, amelyet a hosszúba lőtt. Így 5–3-as hajdúsági győzelemmel zárult a mérkőzés.

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata ezzel a sikerével átvette a vezetést 2–1-re a negyeddöntőben.

Folytatás vasárnap 14 óra 5 perctől a negyedik meccsel, akkor is a Debreceni Jégcsarnok lesz a helyszín. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Arany Balázs

 

A tények

 

Erste Liga-negyeddöntő, harmadik mérkőzés

 

DEAC–Újpest 5–3 (0–1, 3–0, 2–2)

 

Debrecen, Debreceni Jégcsarnok.

 

Gól: 0–1 Kiss P. (1.), 1–1 Berta Á. (23.), 2–1 Molnár D. (30.), 3–1 Berta Á. (35.), 4–1 Berta Á. (44.), 4–2 Suter (51.), 5–2 Sági M. (51.), 5–3 Just (60.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában