Kosárlabda

2022.03.31. 10:45

Kezdődik a Magyar Kupa

Valerio-Bodon Vincenték csak a soron következő ellenfelükre koncentrálnak.

20211001 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - ALBA FEHÉRVÁR NBI/B férfi labdarúgó mérkőzés. képen: MARTINS LAKSA #25 Vincent Valerio-Bodon #27

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az előző hétvégén véget ért a kosárlabda férfi NB I. A csoport alapszakasza, de most sem maradnak meccsek nélkül a honi rajongók, sőt, jön a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa idei nyolcas döntője – ráadásul a debreceni Főnix Arénában. A háromnapos viadal első felvonásaként csütörtökön lejátsszák az együttesek a negyeddöntős párharcokat. 

 

A négy találkozó közül másodikként lép majd pályára a DEAC-Tungsram gárdája, és az Alba Fehérvárral csap össze délután 15 óra 30 perctől az elődöntőbe jutásért. A mérkőzések előtt a legutóbbi, Kecskemét elleni bajnokin 25 pontot szerző Valerio-Bodon Vincent beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Mindannyian nagyon várjuk már, teljes erővel készülünk a találkozóra, jobb esetben találkozókra – mondta a fiatal kosaras, aztán hozzátette, hogy a kupa mindig más hangulatú, ezért nem lehet az alapszakaszbeli két győztes meccsre alapozni az Alba ellen. 

 

A bajnokságban ha becsúszik egy-egy hiba, akkor azt a következő alkalmakkor lehet javítani, azonban az egyenes kieséses rendszerben erre nincsen lehetőség. – Kell egy kis szerencse is, de fizikailag és mentálisan is alaposan fel kell készülnünk az előttünk álló napokra. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor péntek, szombat és vasárnap is játszani fogunk, ez pedig eléggé megterhelő minden szempontból – emelte ki. 

 

A gyűrű adott 

 

A DEAC – ha a várost vesszük alapul, akkor – hazai pályán játszik, viszont ezúttal a Főnix Arénában lesznek a mérkőzések, nem pedig az Oláh Gábor utcai csarnokban. – Meg kell majd szoknunk, és így igazságos is a helyzet, mert mindenkinek idegen valamilyen szinten ez a környezet. Nagyobb tér van a palánk mögött és a pálya mellett is, mint általában a többi helyszínen. Azonban a gyűrű az adott, ugyanúgy oda kell betalálni, a miliőhöz pedig szerintem az első percekben hozzászokik majd mindenki. Ebben segítségként szolgál, hogy a csapatok legalább egyet edzhettek a Főnixben a rajt előtt – árulta el a fiatal játékos. 

 

Mivel a Falco–Szedeák párharc 13 órától kezdődik majd, ezért Valerio-Bodon Vincenték a meccsük kezdetekor már tudni fogják, hogy az ő águkon melyik együttes jutott elődöntőbe, melyikőjük a lehetséges rivális. A debreceni hátvéd-bedobó szerint azonban ezzel nem szabad foglalkozni, mert csak az előttük álló összecsapásra kell fókuszálniuk, ha az megvan, akkor lehet törődni a következő ellenféllel. 

 

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőjén kívül a hétvégén a Főnixben rendezik kiegészítő programként a Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjét is, amely a másod- vagy annál alacsonyabb osztályú együttesek kupasorozata. 

 

Bakos Attila 

 

A Magyar Kupa programja

 

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa 

 

Csütörtök, negyeddöntők 
13.00: Falco-Szombathely–Szedeák 
15.30: DEAC-Tungsram–Alba Fehérvár 
18.00: Körmend–Szolnok 
20.30: Nyíregyháza BS–Kecskemét 

 

Péntek, elődöntők 
15.00: Falco/Szedeák–DEAC/Alba 
18.00: Körmend/Szolnok–Nyíregyháza/Kecskemét 

 

Április 2., szombat 
17.00: Bronzmérkőzés 
19.30: Döntő 

 

Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 

 

Péntek, elődöntők 
10.00: MEAFC-Miskolc–Vasas 
12.30: Budafok–Budapesti Honvéd SE 

 

Szombat 
10.30: Bronzmérkőzés 
13.00: Döntő 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában