Labdarúgás

2022.03.07. 07:33

Gróf Dávid intenzívebbnek és agresszívabbnak látta a Honvédot a DVSC-nél

A kapus szerint több van a debreceni együttesben.

Gróf Dávid (labdával) nem tehetett a bekapott gólokról, sőt több bravúrt is bemutatott

Forrás: Árvai károly / NS

A Debreceni VSC a Budapest Honvéd otthonába látogatott szombat este az OTP Bank Liga 23. fordulójában. A Loki jó előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen az idei szezon során először nyert meg egymás után két meccset a bajnokságban, ráadásul a kispestiek ellen mind a két korábbi összecsapáson nyert. 

 

Ezúttal a fővárosiaknak ment jobban, a félidőben Nagy Dominik és Batik Bence góljaival már 2–0-ra vezettek. A fordulást követően azonban lendületbe került a DVSC, és 2 perc alatt kiegyenlített Ugrai Roland szenzációs távoli lövésével, illetve Dorian Babunski szemfüles találatával. Ezt követően viszont nem sikerült fordítani, sőt Petkovics és Traore góljaival 4–2-re alakította a végeredményt a Honvéd. 

 

A találkozót követően a Loki kapusa, Gróf Dávid értékelt a Hajdú-bihari Naplónak. – A meccs nagy részében a Honvéd intenzívebb és agresszívabb volt a kulcs­szituációkban, és leginkább ezen múlt, hogy nem tudtuk folytatni a jó sorozatunkat. Úgy éreztem, hogy a párharcokban nem voltunk igazán élesek. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudnám megmondani, mert egész héten készültünk, tudtuk, hogy mire kell figyelni, de mégis ők helyeztek ránk nyomást. Volt egy olyan periódus, amikor lendületesebben játszottunk, akkor rúgtunk is gyorsan két gólt. Abban az időszakban úgy éreztem, hogy meg tudjuk fordítani a meccset, a Honvéd játékosai talán zavarba jöttek egy kicsit, de visszavették a kezdeményezést, és ez gólokban is meglátszott a végén – fogalmazott. 

 

A hálóőr korábban bajnoki címet szerzett a budapesti klubbal, úgyhogy nem volt ismeretlen számára a közeg. – Már többször előfordult korábban, hogy ellenfélként tértem vissza Kispestre, annyiból volt ez most rossz élmény, hogy először hagytam el vesztesen a pályát. Nem tagadom, hogy szép három évet töltöttem a Honvédnál, de számomra most a DVSC sikere a legfontosabb, nagyon sajnálom, hogy ezúttal nem sikerült – mondta. 

 

A Debreceni VSC szombaton a 120. születésnapját ünnepli majd, akkor az Újpest látogat a Nagyerdei Stadionba. – Vissza kell térnünk ahhoz, amit eddig csináltunk: szervezettségre, kompaktságra van szükség. Azt lehet mondani, hogy mind a négy bekapott gól elkerülhető lett volna. Az elmúlt időszakban jól védekeztünk a pontrúgásoknál, most szombaton, mintha kikapcsoltunk volna. Sajnos nem sikerül minden meccsen tökéletesen végrehajtani, amit a mester kér tőlünk, de tudom, hogy több van ebben a csapatban, mint amit szombaton mutatott. Hétfőtől kezdődik a felkészülés az Újpest elleni összecsapásra. Nagy nap lesz az nekünk, a klubnak és a szurkolóknak, nem hagyhatjuk őket cserben, úgyhogy itthon kell tartanunk a három pontot – hangsúlyozta Gróf Dávid.

 

Bakos Attila 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában