Futsal

2022.03.10. 20:49

Esélyt sem adott a Haladás a DEAC-nak

Már az első játékrészben bebiztosította győzelmét a hazai gárda.

Forrás: Vas Népe / Unger Tamás

A DEAC férfi futsalcsapata az NB I. rájátszásának negyedik fordulójában a Haladás otthonába látogatott csütörtök este. A debreceniek a tabella ötödik helyéről várták az összecsapást, míg a szombathelyiek magabiztos előnnyel az első pozícióból.

 

A meccset a hazaiak kezdték jobban, amelynek már az ötödik percben meg is lett az eredménye. A félpályánál Luiggi szerzett labdát, majd passzolt középen Henrique-nek, aki közelről volt eredményes, előnyhöz juttatva a szombathelyieket. Alig telt el a játékrész fele, máris megduplázta előnyét a Haladás. A vendég kapu előtt Rodrigo cselezgetett, de Luiggi határozottan lépett oda, majd a megszerezte labdát, amelyet talppal készített le, Vatamaniuc-Bartha pedig a hálóba lőtt. A 17. minutumban háromra nőtt a két gárda közötti különbség. Henrique kapott egy passzt a jobb oldalon, a próbálkozására a kapu torkában mindkét féltől volt érkező, végül Gerencsérről pattant be a játékszer. Az újabb gól után egy szép és gyors debreceni passzolgatás végén Thiago lapos lövése csattant a jobb kapufán, nem Alaszticson múlt a hajdúságiak szépítése. Elek Gergő tanítványainak öt a négy elleni játék során sem sikerült betalálniuk, így 3–0-s eredménnyel mehettek szünetre a felek.

A második félidőben Rodrigóék többet birtokolták a labdát, de komolyabb helyzeteket így sem tudtak kialakítani. Majd a játékrész felénél ismét kiállt Krajcsi Bence a kapuból, de ebben nem volt sok köszönet, hiszen egyik passza Luigginél kötött ki, aki rávezette a visszafutó hálóőrre, majd a kapuba lőtt. Két minutum elteltével megszületett az első debreceni találat. Rodrigo passzolt az ellenfél alapvonaláról vissza Szentes-Bíró Tamásnak, aki szépen kilőtte a hosszút. Több gól már nem született, így a találkozót a Haladás nyerte 4–1-re.

A DEAC a következő körben a Veszprémet fogadja március 25-én. 

Arany Balázs

A tények

 

Férfi futsal NB I. rájátszás, 4. forduló

 

Haladás–DEAC 4–1 (3–0)

 

Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezette: Wittner József

 

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Kovács, Vas. Cserék: Gyimesi, Homlok, Dávid, Szalmás, Luiggi, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique, Papp. Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon

 

DEAC: Krajcsi – Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Harmati. Cserék: Dobi, Tóth, Rácz, Sándor, Serestyén, Rodrigo, Thiago, Berecz. Vezetőedző: Elek Gergő

 

Gól: Henrique (5.), Vatamaniuc-Bartha (11.), Gerencsér (17.), Luiggi (32.), illetve Szentes-bíró (34.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában