Helyi sport

2022.03.17. 10:10

Éremeső a Teremíjász Országos Bajnokságon

A Hajdú Íjász Klub sportolói eredményesen zártak a kétnapos megmérettetésen.

Forrás: Freepik

A Pestszentimrei Sportkastélyban rendezték a WA Teremíjász Országos Bajnokságot hétfőn és kedden. A megmérettetésen hét debreceni versenyző vett részt, kategóriánként, korcsoportonként három turnusban.

Nagy István Ferenc az első helyen végzett 
Forrás: Hajdú Íjász Klub

Az első versenynapon Végh Bori Bíborka vadászíjász, a gyerekkorosztályban Országos Bajnoki Ezüstérmet szerzett. A megmérettetés második napján kadet- és ifikorosztályban a vadászcsigás és olimpiai íjjászoké volt a pálya. Nagy István Ferenc a döntőben 6-2-es eredménnyel, gyönyörű versenyzéssel elhozta az aranyérmet Abonyi Richárddal szemben. A kadet fiúk kategóriában pedig Váncsa Lajos Balázs és Tóth Elek Bence is éremmel gazdagodtak, előbbi arany, utóbbi bronzot nyert. A kadet lányok kategóriában Puskás Panka, Pintér Panna az ötödik, valamint a hatodik helyen zárták a rangsorolót. Váncsa Zsófia Ágnes pedig vadászcsigás íjászatban aranyérmet nyert a hét elején megrendezett versenyen. 

 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában