Labdarúgás

2022.03.20. 09:00

Emlékezetes csatára számíthat a DVSC

Joan Carrillóék meg fognak küzdeni a sikerért, mert minden egyes pontra szükségük van.

Sylvain Des­landes a védelem egyik stabil tagja

Forrás: NS-archív

A Debreceni VSC az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Paksi FC otthonába látogat majd. A vasárnap délután 13 óra 15 perckor kezdődő összecsapást a hazaiak a negyedik helyről várják 34 ponttal, míg a Loki a jelenleg a kilencedik 28-cal.

 

Sok emlékezetes bajnokit vívott már egymás ellen a két gárda, és ezeken debreceni szempontból örömből és bánatból sem volt hiány. A 2008–2009-es idény zárófordulójában a DVSC már bajnokként fogadta a Csernyánszki Norberttel és Éger Lászlóval felálló Paksot. A piros-fehérek 2–0-ra győztek, és a vendégszurkolók a lefújást követően már a pályán csatlakoztak a debreceni ünnephez, majd a Kossuth téri fiesztában is részt vettek sokan közülük. A 2018–2019-es kiírás utolsó összecsapásán is boldog pillanatokhoz asszisztált a zöld-fehér együttes, akkor a történelme ötödik, és ez idáig utolsó bronz­érmét szerezte meg a Loki a 4–1-es győzelemmel. A sors úgy hozta, hogy egy évvel később megint egy DVSC–Pakssal ért véget a szezon, akkor azonban kőkemény csata zajlott a pályán, mind a két fél számára a bennmaradás volt a tét. Talán mindenki emlékszik Ferenczi utolsó percben lőtt hatalmas kapufájára, ahonnan – csak néhány centivel ugyan, de – a gólvonalon kívülre vágódott a labda, így maradt az 1–1-es végeredmény, amivel a vasutasok 27 év után kiestek az élvonalból. 

 

Napról napra fejlődnek 

 

Az idei bajnokságban eddig két alkalommal találkoztak a csapatok, ezeken egyaránt döntetlen született: augusztusban egy rendkívül fordulatos 3–3 a Duna partján, aztán novemberben 1–1 lett a vége a Nagyerdei Stadionban. A mostani meccs előtt Joan Carrillo vezetőedző beszélt a Naplónak. – Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen készülünk, amelyik rengeteg gólt szerzett már az idény során a bajnokságban. Sok meccsét megnéztem már a Paksnak, és hogy őszinte legyek, tetszett, amit láttam. Azonban nekünk – mint minden mérkőzésen – ezúttal is a három pont megszerzése a célunk. Felkészültünk arra, hogy megnyerjük a vasárnapi összecsapást. Meg fogunk küzdeni velük a sikerért, mert tényleg minden pontnak jelentősége van. Az Újpest elleni vereségünket kielemeztük a gárdával, vannak problémáink, azon vagyunk, hogy ezeket megoldjuk. Azt gondolom, hogy napról napra fejlődik a társaság, és készen állunk a megmérettetésre – mondta. 

 

A nyári érkezése óta a védelem egyik alapemberévé váló Sylvain Deslandes nem számít könnyű meccsre. – Nagyon nehéz kihívás elé nézünk, főleg védekezés szempontjából, hiszen a Paks lőtte messze a legtöbb gólt az idei kiírásban. Keményen dolgoztunk az egész hét folyamán, hogy minél inkább felkészüljünk a találkozóra. A szezon során már két alkalommal mérkőztünk meg velük, és megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt – utalt az eddig elért két döntetlenre a tolnaiak ellen. – A múlt héten nem a legjobb arcunkat mutattuk, főleg az első félidőben, de a másodikra feljöttünk. Ezúttal kilencven percen keresztül azt a teljesítményt kellene hoznunk, mint akkor – fogalmazott a francia középső védő.

 

Bakos Attila 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában