Labdarúgás

2022.03.26. 20:00

Először volt Debrecenben Arany Glóbusz Média Kupa

Czine Tamás, a torna szervezője szeretné, ha a cívisvárosban is hagyománnyá válna ez a rendezvény.

Forrás: Kiss Annamarie

Az Arany Glóbusz Média Kupa annak idején abból a célból jött létre, hogy a sport által építse és erősítse a médiában dolgozók közötti kapcsolatot. Eddig 13 alkalommal rendezték meg ezt az eseményt Budapesten, illetve a környékén, és a nagy sikerre való tekintettel idén először Debrecenbe is elhozták a szervezők a tornát. 

Barcsa Lajos alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

A mérkőzések előtt Barcsa Lajos, a város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. – A sportolásnak, mint olyan, több lényeges szerepe is van az életünkben. A médiában dolgozók sokszor nemcsak hétköznapokon, hanem hétvégén is dolgoznak. Ezért fontos, hogy az egészségükre odafigyeljenek és szenteljenek időt a mozgásra. Ezen kívül a sportnak kapcsolatteremtő szerepe is van, egy-egy ilyen esemény kapcsán ismeretségek, barátságok születhetnek, akár a határon túli kollégákkal is – hívta fel a figyelmet a városvezető. Hozzátette, csapatjátékra is nevel a futball, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy mégiscsak a győzelem megszerzése a cél.

Czine Tamás, a T5 Media Agency ügyvezetője 
Forrás: Kiss Annamarie

A cívisvárosi torna szervezője Czine Tamás, a T5 Media Agency ügyvezetője volt, aki arról beszélt a Hajdú-bihari Naplónak, hogy miként került Debrecenbe a rendezvény.  – A budapesti nagy sikerre való tekintettel szerettük volna egy vidéki nagyvárosba is elhozni ezt a rendezvényt, és adta magát, hogy Debrecenben legyen. Ez a második főváros, amely pezsgő sportélettel, illetve nagy hagyományokkal rendelkezik, és bízunk benne, hogy ez kupa is egy újabb lesz ezek közül. Öröm számunkra, hogy Nagyváradról is érkezett két együttes, mert a határon túli kapcsolatok is rendkívül fontosak számunkra. Mindegy, hogy milyen nemzetiségű, vagy gondolkodású emberek gyűlnek össze, mert a sport a közös nyelvünk – hangsúlyozta.

A kupát a Nagyvárad AC 2-es csapata nyerte, ők és a Debreceni Médiacentrum gárdája – mint a házi bajnokság győztese – vehetnek majd részt a döntőn, ami május végén lesz Dunakeszin.

 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában