Jégkorong

2022.03.04. 20:25

Élesebbek akarnak lenni hazai jégen a DEAC hokisai

Molnár Dávidéknak nagyobb koncentrációra van szükségük a folytatásban.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga rájátszásában az Újpesttel csatázik az elődöntőbe jutásért. A négy nyertes meccsig tartó párharc első két felvonását a fővárosban rendezték. Kedden 3–2-es debreceni, majd szerdán 4–2-es fővárosi győzelem született. A felemás eredményeknek köszönhetően a felekre a két cívisvárosi összecsapást követően, még mindenképpen vár egy újpesti is.

 

A párharc második találkozóján az első gólt szerző Molnár Dávid beszélt a Hajdú-bihari Naplónak az elmúlt, illetve az előttük álló meccsekkel kapcsolatosan. – Úgy érzem mindkét összecsapáson jó teljesítményt nyújtottunk. A keddi találkozónkon mindig szerencsésen pattant számunkra a korong, ez is hozzájárult a sikerhez. Szerdai fellépésünkön ugyan vezettünk az elején, de ezt követően kaptunk négy gólt, amely sajnos megpecsételte az este végkimenetelét, hiszen nem tudtunk visszakapaszkodni. Mindkét alkalommal rengeteg energiát mozgósítottunk a siker érdekében, remélhetőleg megnyerjük az előttünk álló mérkőzéseket – mondta a debreceni hokis, majd hozzátette, hogy György József szerint mentális fáradtság okozhatta a második felvonásban elszenvedett vereséget. – Ezen kell változtatnunk, hogy első perctől kezdve ott legyünk fejben, amikor bedobják a korongot. A hazai csarnok előnyt jelenthet számunkra a következő napokban, a miénk a legkisebb pálya, ezért nem szeret egyik ellenfelünk sem itt játszani. Mindent megteszünk, hogy hazai közönség előtt sokkal élesebbek legyünk – zárta gondolatait  az egyetemisták jégkorongozója.
A DEAC szombaton és vasárnap is 14 óra 5 perctől fogadja az Újpestet a Debreceni Jégcsarnokban. 

 

Arany Balázs
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában