Jégkorong

2022.03.10. 21:28

DEAC: egy harmadig tudtak nyomást gyakorolni

György József szerint csapata talán nem vette elég komolyan a szerdai meccset.

Forrás: Napló-archív

Nagy esélyt szalasztott el a Debreceni Egyetem Erste ligás jégkorongcsapata szerda este, amikor aranygóllal 2–1-re kikapott idegenben az Újpesttől, hiszen egy esetleges győzelemmel lezárhatták volna a negyeddöntős párharcukat. A tétnek megfelelően mindkét gárda óvatosan kezdett, az első gólra a nyitó harmad utolsó pillanatáig kellett várni, Suter szerzett vezetést a liláknak. Ezt követően nyomott a DEAC, melynek meg is lett az eredménye, Mazzag Dániel lőtt messziről a hazai kapuba a 35. percben. A rendes játékidőben több gól már nem esett, a ráadásban pedig gyorsan gólra váltotta a Gőz Balázs kiállítása miatti emberelőnyét az UTE, ezzel megnyerve a mérkőzést. Talán a vereségnél is nagyobb probléma, hogy elképzelhető, a klub a gárda egy időre elveszítette kiváló formába lendült csapatkapitányát, Berta Ákost is, akit egy felcsapódó korong talált arcon.

 

– Ezúttal a párharc korábbi meccseivel ellentétben csak 20 percen át tudtunk komoly nyomást gyakorolni az ellenfélre, így megérdemelten nyert az Újpest. Berta Ákos kiesését nyilvánvalóan megéreztük, valószínűleg a szeme nem sérült meg, pedig eléggé be volt dagadva. Összevarrták az arcát és a száját, ahhoz képest jól van. A végeredmény miatt nincs dráma, tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk. Talán ezt a meccset nem vettük elég komolyan. Ezt megbeszéljük, pénteken pedig folytatjuk tovább – nyilatkozta a lefújás után György József, a debreceniek vezetőedzője.

 

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharcában összesítésben 3–2 a DEAC javára, folytatás pénteken 18.30-tól a Debreceni Jégcsarnokban. 

 

MSZ


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában