Kosárlabda

2022.03.29. 15:32

DEAC: Berényi Sándor élvezetes meccsre számít az Alba ellen

Március 31. és április 2. között a Főnix Arénában rendezik a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa döntőjét. A csütörtöki nyitónapon 15 óra 30 perctől a DEAC-Tungsram együttese az Alba Fehérvárral mérkőzik az elődöntőbe jutásért.

Berényi Sándor | Forrás: Napló-archív

Felemás érzésekkel várhatja a Magyar Kupa nyolcasdöntőjét a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, a Kecskemét ellen kétszeres hosszabbításban elszenvedett vereséget követően lecsúsztak a középszakasz felsőházáról, ugyanakkor a kulcsjátékosok hiányában a fiatalokra építve több, mint biztató játékot mutattak Polyák Lászlóék, mutat rá a deac.hu. - Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült kvalifikálnunk magunkat a felsőházba, s bár megvolt rá az esélyünk, két nagyon szoros meccsen, a Szeged és a Kecskemét ellen is hosszabbításban maradtunk alul. Sokat hibáztunk, és kicsit pechesek is voltunk, de tovább kell mennünk, és a középszakaszban mindent meg kell tennünk, hogy bejussunk a rájátszásba, és lehetőség szerint minél jobb pozícióból kezdhessük meg azt  - értékelte az alapszakasz zárását a klubhonlapnak Berényi Sándor.

 

A háromnapos kupadöntőre az alapszakasz felénél az első nyolc helyen álló csapat kvalifikálta magát, így természetesen a DEAC-Tungsram is résztvevője lesz az eseménynek. Bizakodásra adhat okot, hogy a cívisvárosiak az előző két kiírásban bronz-, illetve ezüstérmet szereztek, de az is Polyák Lászlóék malmára hajthatja a vizet, hogy a negyeddöntős ellenfelük elleni utolsó öt tétmeccsüket megnyerték. - Teljesen más mérkőzés lesz ez, mint az elmúlt időszakban, hiszen sok változás volt azóta mindkét csapatnál. Az Albának nagyon erős kerete van, négy válogatott játékossal, négy nagyon jó légióssal és minőségi fiatalokkal. Kifejezetten érdekes meccs lesz, már csak azért is, mert magas posztokon teljesen más karakterű játékosaik vannak, és több szerkezetben is tudnak játszani. Kulcsfontosságú lesz a tranzíciós játékaik megállítása, de összességében egy nézők számára is nagyon élvezetes mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd buzdítani bennünket - zárta szavait a debreceniek vezetőedzője.

 

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa és Hepp Kupa menetrendje

 

Március 31., csütörtök

13.00 Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex Szedeák

15.30 DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár

18.00 EGIS Körmend – Szolnoki Olajbányász

20.30 Hübner Nyíregyháza BS – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

 

Április 1., péntek

10.00 MEAFC-Miskolc – Vasas Akadémia (HEPP Kupa)

12.30 Budafok – Budapesti Honvéd SE (HEPP Kupa)

15.00 Falco/Szedeák – DEAC/Alba

18.00 Körmend/Szolnok – Nyíregyháza/Kecskemét

 

Április 2., szombat

10.30 Hepp Kupa Bronzmérkőzés

13.00 Hepp Kupa Döntő

17.00 bronzmérkőzés

19.30 döntő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában