Óriási a tét

2022.03.26. 09:16

Az utolsó szalmaszálat ragadná meg szombat délután a DVSE

Osztályozót játszhatnak, ha legalább egy pontot szereznek az FTC ellen, és a többi eredmény is kedvezően alakul.

Forrás: Napló-archív

Az utolsó esély előtt áll a DVSE-Master Good az élvonalbeli tagságért vívott harcban. A debreceni pólósok a hétvégén a Ferencvárost fogadják hazai medencében az alapszakasz záró, 26. fordulójában, mutat rá a debreceniek hivatalos honlapja.

 

A felek legutóbb tegnap találkoztak egymással a fővárosban. A Népligetben lejátszott bajnokin a ferencvárosiak magabiztosan, 19-11-re nyertek, mellyel bebiztosították az alapszakasz-elsőségüket. A DVSE szombaton ismét megpróbálhatja a pontszerzést a bajnokaspiráns ellen az alapszakasz utolsó fordulójában, ezúttal hazai környezetben.

Ez az utolsó lehetőségünk, hogy bebiztosítsuk a helyünket az ob I.-ben. A csütörtöki mérkőzés egy jó gyakorlásnak felelt meg, szerintem a játék mutatott képe egyáltalán nem volt rossz, még hogyha az eredmény nem is ezt mutatja. Semmilyen szégyenkezni valónk nincsen, és most ők jönnek hozzánk. Nagyon motiváltak vagyunk, és szeretnénk elérni a célunkat

 – nyilatkozta az összecsapás előtt Kósik Soma, a DVSE kapusa.

 

A találkozó tétje nem is lehetne nagyobb, az együttes sorsa azonban nemcsak a saját kezében van. Amennyiben a DVSE legalább egy pontot szerez, a Szentes pedig vereséget szenved a Honvédtól, a debreceniek megmenekülnek a kieséstől, és osztályozót játszhatnak a bennmaradásért.

„Mindenki tisztában van vele, hogy mekkora a jelentősége a meccsnek. Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy a bajnokság egyik legnagyobb esélyese érkezik majd hozzánk. Nem mi vagyunk a favoritok, de igazából ez az utolsó lehetőségünk, ezzel kell gazdálkodni, ebből kell a legjobbat kihoznunk” – vélekedett Süveges Máté, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

 

A sorsdöntő találkozót szombaton délután négy órától játsszák a Debreceni Sportuszodában. Szokásos módon ezúttal is lesz élő stream a DVSE YouTube-csatornáján. A Debrecennek óriási szüksége van a közönség buzdítására, éppen ezért várnak mindenkit az uszodába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában