Szeretnének meglepetést okozni

2022.03.09. 12:47

A legnehezebb feladat előtt a DEAC futsalosai

Harmati Tamás még nem épült fel sérüléséből teljesen, de azon lesz, hogy bevethető legyen.

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a Haladás otthonába látogat az NB I. felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában csütörtök este. A debreceniek két hetet készülhettek, annak köszönhetően, hogy a harmadik körben szabadnaposak voltak, illetve a válogatott összetartás miatt is szünetelt a bajnokság.

 

A cívisvárosiak legutóbb a második körben éppen a megyei riválistól kaptak ki, a Mezei-Villtől hazai környezetben 3–2-re. A szombathelyiek pedig pont a berettyóújfaluiakat verték másfél hete 4–2-re a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. A zöld-fehérek jelenleg az első helyen állnak tizenöt egységgel, míg a hajdúságiak az ötödikek két ponttal. A felek utolsó egymás elleni bajnokijukon Dróth Zoltánék örülhettek, hiszen 5–3-ra verték Elek Gergő tanítványait az ősz végén.

 

Az összecsapással kapcsolatos várakozásairól az eltiltásból, valamint sérülésből visszatérő Harmati Tamás beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Egész héten azért dolgoztunk, hogy minél jobban felkészüljünk a Haladás elleni bajnokira, olyan talajú pályán is edzettünk, mint az övéké, hiszen a miénkhez képest az teljesen más. Legutóbb az MVFC-vel mérkőztünk meg, sajnos a kupában való továbbjutást után nem sikerült ismét legyőznünk őket. Annak a meccsnek az a tanulsága, hogy az elejétől a végéig koncentrálnunk kell, hiszen adtunk a Mezei-Villnek egy félidő előnyt. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy jó meccset játszunk a szombathelyiek ellen. Sajnos több hiányzónk is van, illetve, akik elutaztak sem mind száz százalékosak, valamint tisztában vagyunk vele, hogy ők az esélyesek, de ennek ellenére szeretnénk meglepetést okozni – fogalmazott a DEAC futsalosa.

 

Harmati Tamás arról is beszélt lapunknak, hogy milyen fizikális állapotban van jelenleg. – Még mindig gyógytornára járok, csinálom azokat a gyakorlatokat, amelyeket előírt az orvos. Nem vagyok közel sem száz százalékos állapotban, de remélem, hogy a hétközi bajnokira a vezetőedző rendelkezésére tudok majd állni – zárta gondolatait a debreceniek játékosa.

 

A Haladás–DEAC találkozót csütörtök este 18 óra 30 perctől rendezik.

 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában