Kötelező a győzelem

2022.03.24. 10:58

A Kecskemét ellen zárják az alapszakaszt a DEAC kosarasai

Szombaton 18 órától a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együttesét fogadja a DEAC-Tungsram a férfi kosárlabda NB I. A alapszakaszának zárófordulójában.

Forrás: Napló-archív

Utolsó fordulójához érkezett az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza, mely többek között arról is dönt, hogy hol kezdik meg az együttesek középszakaszt. Az alapszakasz első öt helyezettje kerül a felsőházba, mellyel már biztosan kvalifikálják magukat a rájátszásba, míg a 6-10. pozícióban zárók a középházba kerülnek. Utóbbi öt csapatból az első három helyezett még bekerülhet az egyenes kieséses szakaszba, ám az már biztos, hogy pályahátrányból lesznek kénytelenek megkezdeni a playoffot, mutat rá a deac.hu.

A Debreceni Egyetem számára a legutóbbi fordulóban Szombathelyen elszenvedett vereséggel biztossá vált, hogy csak úgy juthatnak a legjobbak közé, ha szombaton legyőzik a Kecskemétet, míg az Alba Fehérvár hazai pályán szenved vereséget a Szedeáktól. Minden más forgatókönyv szerint Polyák Lászlóék a középházba kerülnek, de a végkimeneteltől függetlenül a győzelem kötelező, hiszen minden eredményüket magukkal viszik az együttesek a középszakaszba.

A DEAC és a KTE karácsony előtti bajnokija meglehetősen emlékezetesre sikeredett, hiszen az akkor még Jorgosz Vovorasz irányította debreceniek hosszabbításban tudtak nyerni a Messzi István Sportcsarnokban. Az akkor a sérülések és betegségek miatt kisebb hullámvölgybe kerülő lila-fehérek azóta rendezték a sorokat, az elmúlt hetekben pedig kifejezetten bíztató játékot mutatnak, legutóbbi négy bajnokijukból hármat megnyertek, melyek alatt a felsőházas Sopron és Körmend skalpját is begyűjtötték.

 

A Kecskemét legeredményesebb játékosa a közel 18 pontot átlagoló Pollard, de a hagyományosan erős – Klobucsar, Milutinovics, Dramicsanin, Jaramaz, Karahozics alkotta -délszláv-tengely is képes mérkőzéseket eldönteni, csakúgy, mint az egykori válogatott, Wittmann Krisztián. Fiatalokkal sem áll rosszul a DEAC szombati ellenfele, az U23-as szabálynak elsősorban a Kucsera-Kiss duó tesz eleget a szezon során. A találkozó esélyesei mindezek ellenére Tóth Ádámék, a cívisvárosi szimpatizánsoknak pedig félszemmel érdemes lesz nézniük a Szeged fehérvári vendégjátékát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában