Vízilabda

2022.03.26. 20:59

A DVSE kikapott és kiesett az OB I.-ből

A DVSE vízilabdacsapata utolsó bajnokiját játszotta az alapszakaszban szombaton délután.

Forrás: Napló-archív

A tét az élvonalban maradás volt, azonban a listavezető Ferencváros csütörtök után ezúttal sem hagyott esélyt a hajdúsági pólósoknak és 16–8-ra nyert a Debreceni Sportuszodában. Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a DVSE kiesett az OB I.-ből és a következő idényben a másodosztályban folytatja majd szereplését.

 

Török Béla istenes bombája nyitotta az alapszakasz győztese elleni találkozót. Ez felpaprikázta a Fradit, amely hat góllal válaszolt a DVSE vezető találatára. Csak azért nem héttel, mert Kósik Soma bravúrral védte a nevelőegyesülete ellen is kiválóan játszó Fekete Gergő ötméteresét. (1-6.)

 

A második játékrész is debreceni góllal kezdődött, az első támadásból Somlai Tamás talált be. Az ő nevéhez fűződött a második találat is a negyedben, majd az előző FTC-meccsen hat ízben eredményes Korbán Richárd is feliratkozott a góllövők közé. Közben persze a vendégek szintén szépen termelték a gólokat, így a félidőben 4-11 volt az állás.



Már ekkor tudni lehetett, hogy innen nincs visszaút, de azért nem adták fel a debreceniek. A harmadik nyolc percben mindössze három gólt láthatott a közönség, melyből egy jutott a Debrecennek Fülöp Bencének köszönhetően. (5-13.)

 

A záró felvonást sikerült 3-3-ra lehozni, így legalább tisztességes lett a búcsú. A debreceni gólokat Macsi Patrik, Somlai Tamás, valamint a cserekapus, Molnár Lehel szerezték – összegezte a klubhonlap.

 

A tények

 

E.ON Férfi OB1, 26. forduló

 

DVSE-Master Good – FTC Telekom 8-16 (1-6, 3-5, 1-2, 3-3)

 

Gólszerzők: Somlai 3, Korbán, Török, Fülöp, Macsi P., Molnár L., illetve Fekete G. 4, Ubovic 3, Vigvári Vendel 3, Német 2, Molnár E., Gál S., Nyíri, Varga Vince

 

Mesterszemmel

 

Süveges Máté: Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben megilletődötten pólóztunk, a másodikban azonban egészen jó dolgokat csináltunk. Persze mindez semmit nem jelent, mert nem sikerült kiharcolnunk az osztályozót és a bennmaradást.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában