Helyi sport

2022.03.17. 19:56

A DEAC meg akarja lepni a Csíkszereda csapatát

Fodor András szerint az erdélyiek rengeteg rutinnal rendelkeznek.

Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjében a Csíkszeredával mérkőzik meg. A párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart, amely a döntőbe jutást jelentené. A debreceniek idegenben kezdik a fináléba jutásért folyó harcot, pénteken.

 

A találkozót megelőző napon a hajdúsági jégkorongcsapat szakosztályvezetője, Fodor András beszélt a várakozásiról a Hajdú-bihari Naplónak. – A csíkszeredaiak viszonylag kiemelkedően nyerték meg az alapszakaszt, így elmondható, hogy ők a párharc esélyesei. Bizakodó vagyok a párharc előtt, de a realitás alapján az erdélyiek rengeteg rutinnal, valamint nagyobb játékoskerettel rendelkeznek. De természetesen szeretnénk meglepetést okozni legalább az egyik idegenbeli mérkőzésen – fogalmazott.

 

Fodor András visszatekintett, és elmondta véleményét a csapat negyeddöntőbeli szerepléséről is. – Az alapszakaszban az Újpest kiválóan szerepelt, sokáig esélye volt megnyerni a bajnokság első felvonását. Ehhez képest a mi együttesünk nem kezdte jól a szezont, viszont az edzőváltás után sikerült belelendülni. Ezek alapján nem a DEAC számított az esélyesnek ebben a párharcban sem, viszont tavaly a rájátszásban 4–1-re múltuk fölül a fővárosiakat, ebből rengeteget tapasztalatot szerzett a gárdánk. Végig bátran és fegyelmezetten játszottak a srácok minden mérkőzésen a negyeddöntőben, hazai jégen 17 gólt berámolva a lila-fehérek kapujába, amellyel felőröltük őket – zárta gondolatait a szakosztályvezető.

 

A DEAC együttese pénteken és szombaton is 17 óra 30 perctől kezd Csíkszeredán.

 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában