Röplabda

2022.02.06. 11:56

Szettlabdáig jutott a DSZC-Eötvös DSE a TFSE ellen

A felnőtt női röplabda NB I. 2021/2022. évi bajnokság második körének harmadik fordulójában a DSZC-Eötvös DSE a tabella harmadik helyén álló TFSE otthonába látogatott.

Forrás: DSZC-Eötvös DSE-archív

A debreceni találkozóhoz hasonlóan az első és a harmadik játszmában – a papírformának megfelelően – a fővárosban is a hazaiak domináltak.

 

A második játékrészben sokkal bátrabban és eredményesebben játszottak Fehér Anna Dittáék. 6:6-ig felváltva vezettek az ellenfelek, aztán 10:6-ra elhúztak Halla Grétáék. Takács D. Orsolyáék azonban minden labdamenetben harcoltak, és 17-nél kiegyenlítettek. Ezt követően egy-két ponttal megint a házigazdák vezettek, de Fehérvári Vivienék 19-nél és 20-nál is egyenlítettek. A végjáték is TFSE-előnnyel indul, sőt 24:22-re is vezettek Poór Alexandráék, de két szettlabdát hárítva 24-nél ismét egalizált az Eötvös DSE. Ismét fővárosi szettlabda, majd ismét debreceni egyenlítés után 25:26-nál Béni Kittiéknek volt játszmalabdájuk, de egy átjövő labdát outra ütöttek, így 26-nál ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. A legszorosabb szett két TFSE-ponttal zárult, így a hajdúságiak ismét csak a küzdésükért dicsérhetők.

 

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb február 12-én 15 órától a listavezető Gödöllő ellen játszik a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban.
 

A tények

 

TFSE – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (14, 26, 10)


Budapest, Testnevelési Egyetem „D” terem. Vezette: Bibók Ferenc, Csizmarik József.

 

TFSE: Halla Gréta, Nagy Viktória, Poór Alexandra, Budaházy Boglárka, Kökény Nóra, Villányi Brigitta. Csere: Boller Anna Renáta (liberó), Benedek Gabriella, Török Petra Eszter. Edző: Csépke Gábor Attila.

 

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Ribeiro Araújo Debora, Juhász Flóra, Victoria P. Young, Béni Kitti. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Papp Csenge (liberó), Pálfi Kitti, Berza Fanni. Edző: Szombathy András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában