A TFSE-t győzték le

2022.02.13. 11:16

Négy lőtt gólra egy kapott jutott, magabiztosan nyertek a DEAC női futsalosai

A Debreceni Egyetem alakulata ebben a szezonban harmadik alkalommal fektette két vállra a TFSE-t.

Forrás: deac.hu

A DEAC női futsalosai esélyesként várhatták a szombati bajnokit, hiszen a sereghajtó TFSE otthonában vizitáltak, írja a deac.hu. Ahogy arra számítani lehetett, már a meccs elején kezébe vette az irányítást a Debrecen. Többször is eljutottak a hazaiak kapujáig, de a vezetést csak a kilencedik percben szerezték meg. Ekkor Horváth Viktória a bal oldalon kicselezte a védőjét, majd a lövését nem tudta védeni a fővárosiak hálóőre. A TFSE elsősorban a stabil védekezésre összpontosított, de a megszerzett labdákból olykor veszélyes kontrát vezetett.

 

Sokáig 0-1 állt az eredményjelzőn, de az utolsó tíz percben felgyorsultak az események. Tóth Nóra passza után Nagy Anikó duplázta meg a DEAC fórját a 30. minutumban. Nem sokkal később Üveges Katalin lába sült el. A szimpatikusan küzdő budapestieknek összejött a szépítés Léner Fanni találatának köszönhetően. A végeredményt Krascsenics Csilla állította be, az egyetemisták kulcsembere Üveges átadását követően higgadtan küldte a labdát a hosszú alsóba.

 

– Nehézkesen indult a mérkőzés, több hiba is becsúszott, látszott, hogy a számunkra szokatlanul csúszós talaj is zavart minket. A négy találat ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett, több nagy lehetőséget is elpuskáztunk. A jövő héten két mérkőzést játszunk (a Csepel és a Tolna ellen – a szerk.), mindkettőt hazai pályán, a győzelem mellett mindenképpen cél lesz a jobb játék és a jobb helyzetkihasználás – összegzett a klubhonlapnak Quirikó Vivien vezetőedző.

 

A tények

 

Női futsal NB I., 14. forduló


TFSE-Bestrong-DEAC 1-4 (0-1)


gólszerzők: Léner (33.), ill. Horváth V. (9.), Nagy A. (30.), Üveges (31.), Krascsenics (38.).


A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Sovány, Krascsenics. Cserék: Nagy A., Pócsik, Kajári, Üveges, Gajzágó, Horváth V., Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában