Siker a Kistext ellen

2022.02.07. 10:08

Nagyon szép győzelmet arattak a DEAC röpisei

A Debreceni Egyetem alakulata ebben az idényben harmadszor diadalmaskodott az Extraligában.

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi röplabdázói a Kistext otthonában zárták a hetet. Fodor Antal tanítványai jó hangulatban utazhattak a fővárosba, hiszen az előző fordulóban a Dunaújvárost fektették két vállra, emlékeztet a debreceniek hivatalos honlapja.

 

Szoros küzdelmet hozott az első szett eleje, aztán a hazaiak egy 5:0-s sorozatnak hála megléptek (9:4). A folytatásban többször is felzárkózott két pontra a DEAC, de ellenfelük ettől nem ijedt meg. A hajrá 20:19-ről kezdődött, majd a végéig már csak egyszer ünnepelhetett a Debrecen, így a budapestiek húzták be ezt a felvonást.

 

Szerencsére az elveszített játékrész nem nyomta rá a bélyegét a teljesítményünkre, hiszen a második etapot kiválóan nyitotta a DEAC (1:6). Ezt követően is ők diktálták az iramot, Weczera Csaba cserékkel próbálta felrázni a gárdáját. A változtatások nem hozták meg a remélt eredményt, így 9:21-nél jöhetett a Kistext második időkérése. A hátralévő időben sem változott a játék képe, ennek köszönhetően 1:1-ről folytathatták a felek.

 

A harmadik szakaszt jobban kezdték a hazaiak, de 4:1 után elkapta a fonalat a DEAC. Kiegyenlített küzdelem zajlott a játéktéren, sokáig egyik alakulat sem tudott nagyobb fórra szert tenni. Aztán a végjátékban főleg az egyetemisták megoldásai jöttek be, végül Willian bebiztosította a pontszerzésüket.

 

Nem elégedett meg az egy egységgel a DEAC, ezt tükrözte, hogy a negyedik szettet 5:1-es rohammal indították. A remek nyitányt követően sem „vették le a lábunkat a gázpedálról”, lépésről lépésre haladtak a fényes diadal felé. A meccs végére ugyan felzárkózott a házigazda, ám a DEAC nem engedte ki kezéből a győzelmet.

 

Bagics Balázsék a mostani szezonban harmadszor diadalmaskodtak az Extraligában. A DEAC a következő játéknapon a Kecskemét csarnokában okozhat újabb meglepetést.

 

Extraliga 10. forduló
 

Kistext-DEAC 1:3 (25:20, 12:25, 22:25, 22:25)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában