Jégkorong

2022.02.21. 20:22

Megmutatta a DEAC, hogy kell elkezdeni egy rájátszást

A parádésan játszó Vlagyiszlav Kulesov vezérletével megérdemelten nyert a debreceni csapat.

Forrás: Czinege Melinda

Sikerrel kezdte a Titánok elleni mini playoffot a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata. Az egyik fél három győzelemig tartó csatájának első felvonását Debrecenben vívták a felek hétfő este. Villámrajtot vett az egyetemi gárda, nem telt el 20 másodperc, és már vezettek is a hazaiak, Rastis­lav Spirko passzát értékesítette Vlagyiszlav Kulesov! 1–0.


Jan Dalecky kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a fekete-fehérek, ám mégis Kulesov növelhette volna a hazai előnyt, de Horváth résen volt. Rendezte sorait a vendéggárda, kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. Dominik Novotny a fehérváriak kapuja előtt állíttatta ki magát, ami nehéz helyzetbe sodorta a házigazdát, előbb Hetényi Zoltán védett földöntúli bravúrral, majd a gólvonalról kanalazta ki egy debreceni védő a korongot.

 

Kulesov mesterhármasa


A jó formában játszó Spirko ezúttal Hugo Turcotte-ot hozta nagy helyzetbe, de a kanadai támadó nem tudott élni a lehetőséggel. A játékrész hajrájában Kulesovot mintha nem vették volna komolyan a fehérvári védők, ezt köszönte a támadó, és kilőtte a hosszút, így kétgólos hajdúsági előnynél vonultak az első pihenőre a csapatok.

Fordulás után Kulesov ott folytatta, ahol abbahagyta, egy gyönyörű szólót követően varrta fel a korongot a felsőbe. 3–0. A mesterhármas után pár baseballsapka a pályán landolt megünnepelve a kivételes teljesítményt! Ezt követően Hetényi percei következtek, a magyar válogatott kapusa több hatalmas bravúrral kergette őrületbe a Titánok játékosait. A harmad derekán aztán megszületett az első nem-Kulesov-találat: Dalecky mesteri átadását váltotta gólra Gőz Balázs. 4–0.


Az 58. percig csendesen csordogált a záró harmad, ekkor Jakabfy Sámuel állította be az 5–0-s végeredményt. Pihenni nincs idő, kedd este 18 órától következik  párharc második összecsapása, ezúttal is a Jégcsarnokban.

 

MSZ

 

A tények


Jégkorong Erste Liga rájátszás-kvalifikáció, 1. mérkőzés


DEAC–Titánok 5–0 (2–0, 2–0, 1–0)
 

Debreceni Jégcsarnok, V.: Németh, Máhr-Stumpf (Fényi, Vincze).
 

Gól: 1–0 Kulesov (1.), 2–0 Kulesov (17.), 3–0 Kulesov (21.), 4–0 Gőz (33.), 5–0 Jakabfy (58.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában