Fotókkal, videóval

2022.02.22. 18:34

Érdekes előadással és rendhagyó testnevelésórával is készültek a Magyar Parasport Napján Debrecenben

Az Irinyiben és a Csapókertiben is csatlakoztak a programsorozathoz.

Forrás: Czinege Melinda

A Magyar Parasport Napját 2017-től kezdve minden évben február 22-én ünnepeljük. A Debreceni SZC Irinyi János Technikumban már három évtizede van sportképzés, ezért nagyon fontosnak tartja az iskola vezetése, hogy minden évben csatlakozzanak az országos naphoz és tisztelegjenek a kiváló parasportolók teljesítménye előtt. Idén a „Hogyan lettem világbajnok?” elnevezést kapta a program, amely keretein belül a Debreceni SZC Irinyi János Technikumban előadást, majd interaktív bemutatót tartott az iskola diákjai számára Osváth Richárd paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó.

A DEAC versenyzője elárulta a diákoknak: mindig is az volt az álma, hogy vívóként képviselhesse Magyarországot az olimpián.

A Csapókerti Általános Iskolában is megemlékeztek a Magyar Parasport Napjáról. A gyermekek úgynevezett „lélekmozgató” osztályfőnöki órákon vettek részt, majd rendhagyó testnevelésórák következtek. Ezeken a tanulók megismerhetnek és kipróbálhatnak különböző sportjátékokat a testi és érzékszervi fogyatékkal élők korlátait alkalmazva, illetve imitálva.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában