Vasárnap meccs

2022.02.17. 08:42

DVSC: nagy fegyvertény lenne legyőzni a Puskás Akadémiát

Sikertörténet, aztán inkább kudarcsorozat: ezt a képet mutatja debreceni szempontból a DVSC és a Puskás Akadémia közös történelme.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Loki vasárnap 15.30-tól azon felcsúti gárda otthonában lép pályára, melytől az első 12 egymás elleni bajnokiján egyszer sem(!) kapott ki (8 győzelem, 4 döntetlen), ám az azóta lejátszott 5 találkozón egyszer sem tudott nyerni (2 döntetlen, 3 vereség). A DVSC legutóbb csaknem négy esztendeje győzött a Pancho Arénában, mégpedig Calvente góljával 1-0-ra, 2018 óta viszont nem sikerült három pontot szerezni a felcsútiak ellen, még Debrecenben sem – olvasható a dvsc.hu összeállításában.

 

A két együttes ősszel a debreceniek számára rossz emlékű mérkőzést játszott egymással a Nagyerdei Stadionban, a Puskás magabiztosan, 3-0-ra nyert, és összességében azóta is jól szerepel az OTP Bank Ligában. A 21. fordulót a felcsútiak 40 ponttal a 2. helyen várják, mindössze egy ponttal lemaradva az FTC-től, míg a DVSC 22 egységgel a 10. helyen áll. Bravúr lenne tehát egy debreceni siker, ám azt is fontos megjegyezni, hogy idén Székesfehérvárott, a Mol Fehérvár stadionjában egyszer már sikerült meglepetést okoznia a DVSC-nek.

 

A Puskás Akadémia FC kerete nagyon erős (tele van minőségi légióssal), így szinte bárkit pótolni tud Hornyák Zsolt vezetőedző, azonban megjegyzendő: a remek képességű Baluta eltiltás miatt nem játszhat a vasárnapi mérkőzésen. Mindez persze nem garancia semmire, az azonban biztos, hogy jókor jönne a Lokinak a pontszerzés az egyik bajnokaspiráns otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában