Kosárlabda

2022.02.05. 21:29

DEAC: teljes összeomlás Zalaegerszegen

Huszonnégy pontos vereséget szenvedett a DEAC-Tungsram a Tippmix Férfi NB I. A 21. fordulójában Zalaegerszegen.

Forrás: Napló-archív

Az első percek kivételével végig a hazaiak akarata érvényesült, akik ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet arattak - olvasható a DEAC honlapján

 

A legutóbbi három hazai mérkőzését megnyerő, sereghajtó Zalakerámia ZTE KK otthonába látogatott a Debreceni Egyetem gárdája. A Kaposvár elleni bajnokit kihagyni kényszerülő Tóth Ádám már újra játékra jelentkezett nevelőegyesülete ellen, Dzseletovics viszont még mindig nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. A DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Drenovac büntetőivel és Thames hárompontosával két perc után 5-0-ás vezetésre tettek szert. A hazaiak is hamar megérkeztek a mérkőzésbe, Barnett két távolijával szempillantás alatt fordítottak. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, a debreceniektől leginkább Hagins volt elemében, aki két triplát is értékesített. A negyed hajrájában azonban rákapcsoltak a zalaiak, s egy 9-2-es rohanásnak köszönhetően hétpontos előnnyel zárták az első tíz percet (24-17).

 

Aska tempójával indult a második etap, de Révész és Wilson bántóan üres ziccerei után Jorgosz Vovorasz jobbnak látta magához hívni övéit (28-19). A taktikai szünet után sem akart összeállni a hajdúságiak játéka, a dobásaik nem ültek, a védekezésük pedig bőven hagyott kívánnivalót maga után. A negyed felénél Holton zsákolásával már kétszámjegyűre hízott a differencia, melyre hiába válaszolt Tóth egy szép közelivel, Parks kosár jó plusz egye és hármasa után már kezdett bajba kerülni a DEAC (38-23). A nagyszünethez közeledve Hagins vezetésével sikerült zárkóznia cívisvárosiaknak, de a félidőt Wilson kettő plusz egye zárta, így bőven volt mit megbeszélniük az öltözőben a fekete mezeseknek (43-29).

 

A fordulás után rögtön két kosárral jelentkezett a ZTE, melyre hiába válaszolt Drenovac egy triplával, Wilson és Parks hármasaival húsz fölé nőtt a különbség (53-32). Agresszívabb védekezésre kapcsolt a DEAC, a szerzett labdáknak köszönhetően pedig egy 7-0-ás futással sikerült kozmetikázniuk. Hatalmas feltámadást mindenesetre ez sem hozott, a folytatásban is rengeteg hibával kosárlabdáztak Polyákék, hiába próbált ki több védekezési formációt is Vovorasz. A hazaiak a harmadik negyedben tovább tudták növelni félidei előnyüket, mellyel nagyon közel kerültek a győzelemhez (66-49).

 

A záró felvonást De Cosey és Hagins hármasai nyitották, de különösebb változás nem történt a játék képében. A meglehetősen alacsony színvonalú összecsapáson mindkét fél sokat hibázott, és az idő előrehaladtával ez csak a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Öt perccel a vége előtt Wilson duplájával újra húszra nőtt a differencia, s bár a játékban abszolút nem volt benne a debreceni feltámadás, ekkora már végérvényesen elkönyvelhető lett a ZTE győzelme (75-55).

 

A végére teljesen összeomlott a DEAC. Holton hármasával már harminc is volt közte, a totális KO-tól csak Thames hármasai és Polyák közelije mentette meg a csapatot.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC-Tungsram 91-67 (24-17, 19-12, 23-20, 25-18)

 

ZTE: De Cosey 12/6, Takács 2, Barnett 12/6, Holton 17/3, Wilson 18/3 csere: Parks 19/12, Horti 7, Révész 2, Németh 2, Csuti, Polster, Makkos. Vezetőedző: Emir Mutapcsics

 

DEAC: Hagins 16/9, Thames 16/9, Drenovac 16/3, Kovács 2, Aska 6 csere: Tóth 7, Polyák 5/3, Valerio-Bodon -, Kerpel-Fronius,-, Neuwirth -. Vezetőedző: Jorgosz Vovorasz

 

Jorgosz Vovorasz: Gratulálok a Zalaegerszegnek, teljesen megérdemelten nyertek, ilyen különbséggel is. Nem tudtuk negyven percen keresztül felvinni azt az energiát a pályára, amit ők, a játék minden elemében felülmúltak minket. Ez már sorozatban a harmadik ilyen idegenbeli mérkőzésünk volt, amikor teljesen elfogadhatatlan játékot nyújtunk, ezért minden felelősség engem terhel. Ennek ellenére meg kell találnunk a rossz szereplésünk okát, a szurkolók, a csapat és a klub is többet érdemel ennél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában