Ökölvívás

2022.02.12. 15:30

Bocskait nyert Bernáth Attila!

Rögtön az első párban szólították ringbe a DSVC öklözőjét, Bernáth Attilát (51 kg) a 66. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny férfi döntőinek napján.

Forrás: Kiss Annamarie

A helyi közönségkedvenc ellenfele az ugyancsak 22 esztendős angol Hamza Mehmood volt. Az ifjúsági Európa-bajnok hajdúsági öklöző agresszívan kezdett, szigetországi ellenfele igyekezett többször is lefogni. A második menetet is jól nyitotta a gyorsan tűzbe jött közönség által hajtott magyar, beugratásokkal, alapállás váltásokkal hozta zavarba ellenfelét. A brit edzői érezték, hogy nem állnak jól, ezért az utolsó menetben ráküldték tanítványukat a Szocsi becenévre hallgató magyarra, aki leszámítva néhány nehezebb pillanatot, szépen megoldotta ezt is és végül egyhangú pontozással győzött, azaz Bocskait nyert!

 

A DVSC bokszolója fáradtan, de boldogan nyilatkozott a Naplónak a meccs után közvetlenül: – Boldog vagyok, hiszen nagyon meg akartam nyerni a Bocskait. Nagy nyomás volt rajtam, mert én az a fajta bunyós vagyok aki minél több meccset akar vívni, és nehéz volt kivárni a döntő napját. Ráadásul, bár ismerem a nemzetközi mezőnyt, erről a srácról pont nem tudtunk semmit. Szabó Titusz edzővel átbeszéltük a taktikát, kérte, ne nyeljek be feleslege ütéseket, ez sajnos nem mindig sikerült. A harmadik menetben rám küldték a srácot, de éreztem, hogy megvan a győzelem. A védekezésem sokat fejlődött az utóbbi időszakban, amit köszönök a klub- és a válogatott edzőknek - mondta Bernáth Attila. 

A zárónap többi magyar ökölvívójának nem volt ilyen szép napja: Veres Roland a tornán összeszedett kézsérülése miatt nem tudott részt venni a döntőben, Virbán Gábor, Bundovics István, Kozák László, és Hegyi Barnabás pedig ezüstéremmel zárta a viadalt. Virbán mérkőzése egy menetig sem tartott, látva az egyoldalú küzdelmet a mérkőzésvezető döntő fölényt hirdetett.

 

Bertók Róbert szövetségi kapitány így értékelt: – Veres Roland kéztörést szenvedett, így nem tudott bokszolni a 60 kg-os döntőben, őt azóta meg is műtötték. Bernáth Attila angol ellenféllel döntőzött. Meglepő taktikával bokszolt az első menetben, nekem nem is tetszett annyira ez, de azt a menetet is megnyerte a bíróknál tisztán. A másodikban, és a harmadikban már azt csinálta, ami a legjobb volt. Nagyon elégedett voltam vele, és sikerült megszereznie a magyar férfi csapat egyetlen aranyérmét Debrecenben. Ne feledjük, hogy 2019 után már másodjára nyert Bocskait. Virbán Gabi azzal a brazillal bokszolt, aki korábban legyőzte Szaka Istvánt, és a debreceni Bernáth Lacit is. Ami mindenképpen kiemelendő, hogy Virbán most sokkal jobban osztotta be az erejét a döntőben, kevésen múlt a győzelem, de egy jó mérkőzést vívott aminek örülök. Bundovics Pisti nagyot harcolt a fehérorosz ellenfélével, az első két menet kiegyenlített volt, de a harmadikat elvitte a remek képességű riválisa. Kozák Laci egy világbajnok ukrán ellen küzdött meg, és szerintem az első menetben meglepte védekezésével ellenfelét. A folytatásban azonban elmaradtak a támadások, kicsit el is bizonytalanodott, de nagyon jó mérkőzést vívott, vele is elégedett voltam. Hegyi Barnabásnak túl erős volt a brazil ellenfele - summázta a zárónap magyar vonatkozású eseményeit a szövetségi kapitány.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában