Ökölvívás

2022.02.03. 12:50

A pofonok hete következik Debrecenben, 20 ország mintegy 200 versenyzője lép ringbe

A cívisváros immár 66. alkalommal ad otthont a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek.

Nemzeti Sport-archív

A nagy hagyományokkal bíró, rangos megmérettetés részleteiről csütörtökön számoltak be a szervezők. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az új, pénzdíjas World Boxing Tour első versenye lesz a kedden kezdődő Bocskai, ahol 20 ország mintegy 200 versenyzője lép majd ringbe.

Az ezüst besorolású viadalon 12 női és 13 férfi kategóriában rendeznek versenyeket, az összdíjazás pedig 100 ezer dollár lesz.

A sajtótájékoztatón Barcsa Lajos sportért felelős alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. – Örülök, hogy immár 66. alkalommal rendezhetjük meg a versenyt, ami nemzetközi viszonylatban is jelentősnek számít. Minden évben a város és szövetség közösen rendezi meg ezt a megmérettetést, ez az együttműködés több évtizedes múltra tekint vissza. A város a sportcsarnokot bocsátja a szervezők rendelkezésére, valamint a bírók, és a külföldi sportolók szállását is állja.

A verseny több újdonsággal is szolgál, egyrészt idén pénzdíjas lesz, másrészt újra nézők előtt vívhatnak a bokszolók.

Természetesen a járványügyi előírások miatt figyelni kell arra, hogy az ökölvívók és a nézők el legyenek különítve egymástól – hangsúlyozta a városvezető.

A csütörtöki sajtótájékoztatón | Forrás: Molnár Péter

Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) főtitkára rámutatott, mostanra minden bokszrajongó tudatában rögzült, ha február első hete, akkor Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. – Umar Kremljov, az IBA elnöke tavaly személyesen tekintette meg a versenyt, és a jó tapasztalatai, a hagyományai, és a verseny színvonala miatt belevette a World Boxing Tourba a Bocskait. A megmérettetésre Angliából, Walesből, Ukrajnából, Törökországból, Szerbiából, Fehéroroszországból, Csehországból, Franciaországból és Brazíliából is érkeznek versenyzők – emelte ki a főtitkár.

Az eseményen részt vett Bertók Róbert, a válogatott szövetségi kapitánya, aki jelezte: betegség és sérülés miatt nyolc felnőtt magyar bajnok nem tud részt venni a versenyen.

–  Kis és a nagy súlycsoportokban vagyunk a legerősebbek, ezekben a kategóriákban jó eredményekre számítok.

A debreceniek közül nagy reményeket fűzök Bernáth Lászlóhoz, és Bernáth Attilához, utóbbit minimum a döntőbe várom

– elemezte a szakember, aki újságírói kérdésre elmondta, 39 férfi és 25 női magyar ökölvívó lép a kötelek közé jövő héten, és reméli, idén is kerül ki közülük aranyérmes, valamint több dobogós.

A MÖSZ képviseltében Pajna Zoltán elnökségi tag, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke beszélt az elvárásairól. – A szövetség a feltételeket tudja biztosítani az ökölvívóknak, de az eredmény a klubokon és versenyzőkön múlik. A legfontosabb, hogy azok a fiatalok, akik már Párizsra készülnek megmutassák mennyire felkészültek, és teljesítményükkel győzzék meg a szövetségi kapitányt, hogy számíthat rájuk.

Szabó Sándor elnökségi tag, a DVSC Boxing elnöke kiemelte: a debreceni klub kötelékein belül a cívisvárosban és Hajdúhadházon összesen hatvan fiatal bokszol a különböző korosztályokban, közülük hatan vesznek részt a Bocskain.

A verseny női döntőit pénteken, a férfiakét szombaton rendezik. A küzdelmekről folyamatos élő internetes közvetítés lesz, de természetesen a szervezők várják a nézőket is a lelátóra, akik csak a védettségi igazolványuk bemutatásával léphetnek majd be a csarnokba. A nyugdíjasok ingyen, a diákok kedvezményes árú belépővel tekinthetik meg a küzdelmeket.

 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában