Vízilabda

2022.02.02. 20:49

A második félidőben állva hagyták a tartalékos DVSE-t

Féltáv után bekezdtek a vendégek, amellyel el is döntötték a pontok sorsát.

Forrás: Napló-archív

A DVSE vízilabdacsapata a bajnokság 18. fordulójában szerda este a listavezető Újbudát látta vendégül a Debreceni Sportuszodában.

 

A találkozón a várakozásoknak megfelelően tartalékos összeállításban szerepelt a debreceni alakulat. A mérkőzés első negyede ehhez képest nem sikerült rosszul, a három vendég találatot követően a cívisvárosiak kétszer is eredményesek voltak, előbb Stefanidesz Levente, majd Korbán Richárd. Az első nyolc perc egy OSC-találatot követően ért véget, így 2–4 volt az állás.

 

A második nyolc percben továbbra is volt tartása Süveges Máté csapatának, pedig megint kapott góllal kezdődött a negyed, de Pusztai András első felnőtt bajnoki találatával jött a válasz. Ezt követően mindkét gárda ismét eredményes volt, vendég oldalról Vigvári, hajdúságiakéról Takács Kristóf. A szünet előtt próbált meglépni az Újbuda, kétszer be is találtak, de a végén Bodoróczki Tamás tette kisebbé a különbséget.

 

Bekezdtek a szünet után

 

A félidőt követően az OSC lezárta a mérkőzés végkimenetelével kapcsolatos kérdéseket, összesen nyolc gólt dobtak Molnár Lehel kapujába, amelyre mindössze egy Rácz Máté találat jelentette a szépségtapaszt.

 

Az utolsó nyolc perc első fele elég eseménytelenül zajlott, úgy látszott, mindkét csapat elfogadta, hogy a lényegi kérdések eldőltek. Azért néhány találat csak született a végére, az OSC háromszor vette be a debreceni kaput, míg Rácz Máté egyszer zörgette meg a vendég hálót. Az összecsapás 19–7-es újbudai győzelmet hozott, így a cívisvárosiaknak nem sikerült előzniük a tabellán.

 

A DVSE következő bajnokiját a Szeged otthonában játssza szombaton 17 órától.

 

Arany Balázs

 

A tények

 

Férfi vízilabda ob I., 18. forduló

 

DVSE Master Good-OSC Újbuda 7–19 (2–4, 3–4, 1–8, 1–3)

 

Debrecen, Debreceni Sportuszoda. Vezették: Kovács Cs. Tamás, Sándor Péter.

 

DVSE: Molnár – Rácz 2, Stefanidesz 1, Shasin, Bodoróczki 1, Korbán 1, Takács 1. Cserék: Pusztai 1, Smitula, Fedac, Vismeg, Kis. Vezetőedző: Süveges Máté.

 

Újbuda: Varga – Bundschuh 2, Dala 1, Burián 5, Vigvári 5, Manhercz 2, Várnai 1. Cserék: Csacsovszky 1, Sziládi 1, Aranyi 1, Hegedűs, Egressy, Bera. Vezetőedző: Varga Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában