Vízilabda

2022.02.01. 17:28

A listavezetőt fogadja szerdán a DVSE

A bajnokság egyik legnehezebb találkozója előtt áll a DVSE-Master Good. A debreceni pólósok a bajnoki címre is esélyes OSC Újbudát fogadják szerdán az ob I. 18. fordulójában.

Fülöp Bence | Forrás: Napló-archív

Mint arra a dvse.hu emlékeztet, Süveges Máté együttese szombaton a játéknap talán legnagyobb meglepetését okozva, hazai medencében 9:8-as bravúrgyőzelmet aratott az Eger ellen. Szerdán újabb komoly ellenfél érkezik a Zákány utcára a listavezető OSC Újbuda személyében. A felek legutóbb november végén találkoztak a fővárosban, akkor a debreceniek becsülettel küzdöttek, és végül teljesen vállalható, 11-7-es vereséget szenvedtek Varga Dániel csapatától.

 

„Ha tíz gól alatt tudnánk tartani őket, az már komoly fegyvertény lenne. Nekünk arra kell törekedni, hogy megnehezítsük az OSC dolgát, és betartsuk a taktikai utasításokat. Itt a lehetőség, hogy különösebb teher nélkül begyakoroljuk az emberelőnyöket és a támadásépítést. Remélem, hogy szépen kidolgozott akciókból tudunk majd betalálni ellenfelünknek” – nyilatkozta a klubhonlapnak a találkozó előtt a hétvégi győzelem egyik hőse, Fülöp Bence. 

 

Az OSC mérlege eddig imponáló az ob I.-ben, 14 győzelem és 2 döntetlen mellett mindössze egyszer kaptak ki, még november 27-én 7-6-ra a Ferencváros ellen. A világklasszisokkal teletűzdelt újbudaiak a Bajnokok Ligájában is továbbjutó helyen állnak, és figyelemre méltó, hogy legutóbbi két idegenbeli összecsapásukat megnyerték a sorozatban a berlini Spandau és a horvát Jug Dubrovnik otthonában.

Habár a papírforma egyértelműen a vendégek mellett szól, a tisztes helytállás mindenképp elvárható a debreceniektől.

 

„Ez a találkozó kiváló erőfelmérő lesz a Szeged elleni bajnoki előtt, amely ezen a héten a legfontosabb számunkra. Nem is kérdés, ki a párharc esélyese, hiszen az OSC a bajnokság egyik nagy favoritja. Ettől függetlenül nem érkezünk feltartott kézzel a mérkőzésbe. Szeretnénk megizzasztani őket és kiszolgálni a közönségünket, amely az elmúlt hetekben már sok nehéz pillanaton segített át minket, és hál' istennek meg is tudtuk hálálni a bizalmukat az elmúlt két hazai bajnokin” – zárta gondolatait Fülöp Bence.

A meccsen várhatóan többnyire fiatalokkal felálló DVSE-t láthatnak majd a szurkolók. Az összecsapás szerda este negyed nyolckor kezdődik, melyet a DVSE YouTube-csatornáján is élőben követhetnek majd a drukkerek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában