Iksz a Kisvárda ellen

2022.01.29. 19:05

Zsinórban harmadik bajnokiján sem kapott gólt a DVSC

Mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de azokkal egyik fél sem tudott élni.

Forrás: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A DVSC labdarúgócsapata az esztendő első tétmérkőzésén a Kisvárda együttesét látta vendégül a Nagyerdei Stadionban, a bajnokság 18. fordulójában szombat délután. A debreceniek a tabella kilencedik helyéről várhatták a folytatást, míg a szabolcsiak meglepetésre a második pozícióban teleltek. Joan Carrillo együttese két felkészülési mérkőzéssel hangolt a tavaszra, a Kazincbarcikát 4–0-ra verték, az ukrán FC Minaj ellen pedig 1–0-ra győztek. Erős Gábor alakulata Törökországban edzőtáborozott, ahol az azeri Neftci Baku ellen ikszeltek, a cseh Ostravától kikaptak, a koszovói Dukagjinit pedig legyőzték.

 

Egyik fél sem volt túl aktív az átigazolási időszakban eddig, a cívisvárosból távozott Németh Krisztián, és érkezett Dorian Babunski. A Kisvárdához csatlakozott Rafal Makowski, valamint Mihajlo Hotra, és elhagyta a szabolcsiakat Lucas Marcolini, Németh Márk és Jelena Richárd. A hajdúságiaknak nem kevés sérülttel kellett számolniuk az idény első felében, mostanra viszont hárman maradtak, Bárány Donát, Kusnyír Erik és Kundrák Norbert. A Loki ugyanazzal a kezdőcsapattal várhatta az összecsapást, mint a Minaj ellen, annyi változás történt, hogy Gróf Dávid betegsége miatt Hrabina Alex kapta meg a lehetőséget ezúttal.

 

Az összecsapás első helyzetére a tizenegyedik minutumig kellett várni, ekkor a vendégek játékosa, Peteleu adott be balról egy labdát, amelyet Bumba teljesen üresen vett át, de Hrabina jól jött ki a kapujából, így a helyzet kimaradt. Húsz percet követően elég akadozóak voltak az együttesek támadásai, többnyire kisebb szabálytalanságok miatt nem tudott folyamatos játék kialakulni.

Félórányi játék alapján egyik gárda sem kockáztatott túl sokat, a Kisvárda egyértelmű mezőnyfölényben futballozott, lehetőségeit pedig a debreceniek védelmi bizonytalanságának köszönhette.

A játékrész hajrájában két szabolcsi helyzet is adódott, előbb Mesanovic indította a friss igazolás Makowskit, aki tíz méterről lőtt éles szögből, Hrabina bravúrral hárított. A második komoly helyzetnél Mesenovic volt a főszereplő, egy beadás után fejelt, a debreceni hálóőr azonban bele tudott érni, így csak a keresztlécen csattant a labda.

A második negyvenöt percre Joan Carrillo cserélt, valószínűleg nem volt elégedett együttese támadójátékával, így Soltész Dominikot az új igazolás, Dorian Babunski váltotta. A játékrész első helyzete Dzsudzsák Balázs előtt adódott, aki Szécsi Márktól kapott labdát, majd húsz méterről, középről eresztett meg egy erős lövést, de Dombó lábbal hárította azt. A hatvanötödik percben mindkét mester változtatott, hazai oldalon Ugrai Rolandot Bódi Ádám, Varga Józsefet pedig David Babunski váltotta, így egyszerre volt pályán mindkét Babunski fivér. Erős Gábor is cserélt, Asani ment be Navrátil posztjára.

A 69. minutumban Dzsudzsák tett haza röviden egy labdát, amelyre az egyik kisvárdai támadó csapott le, de Hrabina remekül mozdult ki a kapujából, és védeni tudott.

Ismét változtatott a vendégek edzője, Makowski és Kravcsenko ment le, Karabeljov, valamint Hej érkezett a helyükre. A játék képe a második félidőre sem változott jelentősen, több lehetőség adódott a fehér mezesek előtt, de ezekkel nem tudtak élni. Tíz perccel a vége előtt kihasználta negyedik cseréjét is Carrillo, a hátul bizonytalan Sylvain Deslandes-ot váltotta Bévárdi Zsombor. A szabolcsiak is változtattak néhány minutummal később, Camaj ment be Bumba helyére. A hajrába lépve egy nagy vendéghelyzet alakult ki, Ötvös sarokkal tette tovább a tizenhatoson belül a labdát Camajhoz, akinek a lövése elment a kapu jobb oldala mellett. Utolsó lehetőségét is kihasználta a Loki edzője, a csapatkapitány, Dzsudzsák ment le, helyét Bényei Ágoston vette át. A négyperces hosszabbításban a Kisvárda játékosa, Prenga kapta meg második sárgáját, Dorian Babunskit rántotta vissza. Az utolsó másodpercekben még Bódi lőhetett egy szabadrúgást huszonöt méterről, de a lövés nem jelentett veszélyt Dombó kapujára.

A két csapat nem túl régre visszamenő történelmében megszületett az első döntetlen, a találkozó végeredménye 0–0.

 

A DVSC következő bajnokiját a Fehérvár otthonában játssza jövő hét szombaton.

 

Arany Balázs

 

A tények

 

OTP Bank Liga 18. forduló

 

DVSC–Kisvárda Master Good 0–0 (0–0)

 

Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezették: Andó-Szabó, Márkus, Berényi.

 

DVSC: Hrabina – Charleston, Deslandes (Bévárdi, 80.), Pávkovics, Poór – Varga (Da. Babunski, 65.), Baráth, Soltész (Do. Babunski, 45.), Ugrai (Bódi, 65.) – Szécsi, Dzsudzsák (Bényei, 88.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

 

Kisvárda: Dombó – Peteleu, Prenga, Csirkovics, Kravcsenko (Hej, 72) – Melnik, Makowski (Karabeljov, 72.) – Navrátil (Asani, 65.), Ötvös, Bumba (Camaj, 82.) – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor.

 

Sárga lap: Ugrai (18.), illetve Kravcsenko (21.), Prenga (48., 92.), Karabeljov (76.).

 

Kiállítva: Prenga (92.).

 

Mesterszemmel

 

Joan Carrillo: Küzdelmes találkozó volt, kiegyenlített játékot követően szereztük meg az egyik pontot. Pozitívum, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, egyre stabilabb a hátsó alakzatunk, a cél az, hogy elöl is eredményesek legyünk a folytatásban. Hrabina Alex remekül védett, illetve Charleston is jól teljesített tőle idegen pozícióban.

 

Révész Attila: A mérkőzés elején mindkét csapat óvatosan játszott. A második játékrész kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de a végén nekünk volt több lehetőségünk. Nem volt igazságtalan a döntetlen, de nem vagyunk elégedettek az egy ponttal. Az álmainkat továbbra sem adtuk fel, célunk, hogy a nemzetközi kupában szerepeljünk a következő szezonban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában