Kosárlabda

2022.01.21. 14:52

Vissza akar térni a győztes útra a DEAC

Lekli József úgy véli, fel kell készülniük a kemény, fizikális küzdelemre a Körmend ellen.

Lekli József (jobbra) és Jorgosz Vovorasz értekeznek a DEAC edzésén | Fotó: Napló-archív

A DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata egy 5 meccses győzelmi szériát követően némileg megtorpant, és a legutóbbi két fordulóban a Szolnoktól, majd a Soprontól is vereséget szenvedett. Mivel a két éllovas – a Falco és a Szolnok – mögött rendkívül sűrű a mezőny, ezért a debreceni együttes gyorsan hátracsúszott a tabellán a hatodik helyre. 

 

Az egyetemisták szombaton 18 órától ahhoz a Körmendhez látogatnak majd, amely szintén elveszítette előző két bajnokiját, és ugyanúgy – 10 győzelemmel és 8 vereséggel – áll a táblázaton, mint ők. A debreceni együttes egy sikerrel tehát megelőzhetné Vas megyei ellenfelét. Az összecsapást megelőzően Lekli József, a DEAC segédedzője beszélt a Naplónak. – Sokat gondolkodtunk már az előző meccsen, de ez tipikusan egy olyan nap volt, amikor nekik minden bejött, nekünk meg semmi. Ehhez persze asszisztáltunk is, de tényleg nagyon jó formában dobtak a soproniak. A mérkőzés elején többségben jól zavartuk őket a próbálkozásaiknál, mégis rendre betaláltak. A lényeg, hogy ebből felálljunk és kijavítsuk a hibáinkat, a héten ezen dolgoztunk – fogalmazott a szakember. 

 

Lekli József elmondta, hogy a körmendi együttes támadásban és védekezésben is a fizikai erejét igyekszik kihasználni ellenfeleivel szemben. – Nekünk is készülnünk kell a sok kontaktusra. Igyekezni fogunk tördelni a játékukat, mert egy jól dobó együttesről beszélünk, ezért nagyon figyelnünk kell a távoli kísérleteikre. Két kosarasukra, White-ra és Stokesra kifejezetten vigyáznunk kell, mert nagyon veszélyesek – hívta fel a figyelmet. 

 

Több változtatás 

 

A szakember arról is említést tett, hogy mennyiben változott meg az együttes élete, munkája, amióta Jorgosz Vovorasz megérkezett Debrecenbe. – Teljesen más metódusban dolgozik, mint korábban Topics mester. Módosított a védekezésben, támadásban és az edzések felépítésében, intenzitásában is. Az ötmeccses győzelmi sorozat szerintem megmutatta, hogy a srácok jól rá tudtak hangolódni az ő személyére. Most volt két olyan találkozónk, ahol nem úgy alakultak az események, ahogy azt szerettük volna. Azonban hosszú a bajnokság és a hátralévő mérkőzéseinkre kell koncentrálnunk, hogy minél többet megnyerjünk. Nem hinném, hogy ezzel gond lesz – mondta magabiztosan a segédedző. 

 

Lekli József elárulta, hogy a görög szakember személyében egy maximalista trénert ismert meg. A szemléletbeli különbségek okozta kezdeti nehézségeken átlendültek, és azóta jól működik együtt a stáb a vezetőedzővel. 

 

Bakos Attila 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában