Jégkorong

2022.01.12. 14:49

Újra a jégen a DEAC jégkorongozói

Az elmaradt meccsek után ismét bajnokikat játszanak a hétvégén az egyetemisták.

Forrás: Napló-archív

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a DEAC jégkorongcsapatának jelentős része elkapta a koronavírust, így nem utazott el a múlt heti erdélyi túrára. A Csíkszereda, a Brassó, valamint a Gyergyó elleni összecsapásokat 5–0-ra automatikusan az ellenfelek nyerték, begyűjtve a bajnoki pontokat.

 

Az egyetemisták legközelebb szombaton Dunaújvárosba, vasárnap pedig Győrbe látogatnak. A Hajdú-bihari Napló Fodor Andrást, a jégkorongcsapat szakosztályvezetőjét kérdezte a gárda jelenlegi állapotáról. – Egyre többen térhetnek vissza a csapatba, de valószínűleg nem fogunk tudni teljes kerettel elutazni a két meccsre, szükség lesz junior játékosok bevetésére is. A Titánok ellen már több fiatal hokis kapott lehetőséget a koronavírus miatt, ez most is így lesz. Azonban néhányan visszatérhetnek hétvégére azok közül, akiket korábban beoltottak és nem voltak súlyos tüneteik. A legfontosabb viszont az, hogy ott legyünk az Acélbikák és a Győr otthonában és lejátsszuk a mérkőzéseket – nyilatkozta a szakember.

 

A szakosztályvezető elárulta, hogy a keretnek nagyjából a harmada kapta el a vírust. – Többen közülük szerdán elkezdték a felkészülést, de ennek ellenére még nem mindenki játszhat a hétvégi bajnokikon. A csapat nagy valószínűséggel a Magyar Kupa döntőre lesz teljes, remélhetőleg a továbbiakban elkerüli a koronavírus az együttesünket – fogalmazott Fodor András.

 

A DEAC jégkorongcsapata az alapszakasz következő fordulójában szombaton Dunaújvárosban játszik, majd másnap Győrben vendégszerepel. 

 

Arany Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában