Labdarúgás

2022.01.26. 17:21

Pörög a magyar transzferpiac

Míg a Lokinál a visszatérőkben bíznak, a többi csapat igyekszik megerősíteni a játékosállományát.

Forrás: Napló-archív

Az őszről bepótolandó Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzéssel (kezdés péntek 18.30, tv: M4 Sport) tér vissza a labdarúgó NB I., a hétvégén pedig már a tavaszi fordulókkal folytatódik a küzdelem. A tabella alapján négy együttes harcolhat a nemzetközi kupaszereplésért, a többiek számára gyakorlatilag a bennmaradás kivívása lehet a legfontosabb cél. Bár Magyarországon a téli átigazolási időszak január 15-től február 14-ig tart, megnéztük, eddig mennyire voltak aktívak az élvonalbeli gárdák a transzferpiacon. A listát böngészve rá lehet bukkanni néhány érdekességre, például a csapatok a ritka kivételtől eltekintve nem igazán vásárolnak ki futó szerződésből labdarúgókat, inkább az ingyen megszerezhető játékosokat keresték, főleg a balkáni és a délszláv piacon nézve szét.

 

Kezdjük a sort a Lokival, amely eddig nem igazán volt aktív, távozott Németh Krisztián, az érkezési oldalon pedig csak az északmacedón támadó Dorian Babunski nevét találjuk. Ahogy Joan Carrillo edző is lenyilatkozta, a legnagyobb erősítések a hosszú sérülésből visszatérők lehetnek. Az is eldőlt, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs továbbra is a piros-fehéreket erősíti. Profi szerződést kapott a 18 esztendős Baranyai Nimród, és a napokban kontraktust hosszabbított Bényei Ágoston, valamint Ferenczi János. Tehát ahogy látjuk, nem igazán volt nagy mozgás a klub háza táján, bár Tőzsér Dániel sportigazgató nem zárta ki, hogy lehetnek még változások a keretben.

 

A többi gárdát górcső alá véve kiderül, a paksiak nem igazoltak senkit, mindössze a kölcsönszerződéséből visszatérő Haraszti Zsolt a régi-új arc. A listavezető Ferencváros Csehországból hozott egy támadót, az Újpest észt válogatottal növelte az idegenlégiósai számát, miközben Stieber Zoltánt elengedte az MTK-ba. Apropó MTK, a kék-fehérek alaposan felfrissítették a játékosállományukat, korábbi magyar (a már említett Stieber, illetve Futács Márkó) és jelenlegi külföldi válogatottak írtak alá Márton Gábor együtteséhez. Érdekesség, hogy a fővárosiak nem járultak hozzá a Mezőkövesd halasztási kérelméhez: a matyóföldieknél ugyanis egy héttel a tavaszi szezon rajtja előtt még 16 focistának volt pozitív a koronavírustesztje, de ez nem hatotta meg a bennmaradásért mindent elkövető MTK-t.

 

A 16-os számból látszik, hogy volt kiket leverni a lábáról a Kövesdnél, nem kevesebb, mint 6 új érkező mutatkozhatott be az öltözőben az elmúlt időszakban. A ZTE is sűrű transzferidőszakot él meg, eddig heten csatlakoztak Waltner Róbertékhez, nagy részük kölcsönbe Fehérvárról, illetve a horvát testvércsapat Lendvától érkezett. A sereghajtó Gyirmótnál az elmúlt napokban pörögtek fel az események, a korábban magyar játékosokra építő klubnál a bennmaradás iránti vágy felülírta az elveket, hiszen eddig csak határon túliakat igazoltak, köztük a curacaoi válogatott Gino van Kesselt, aki a svéd másodosztályból csatlakozott a kisalföldi alakulathoz. 

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában