Vízilabda

2022.01.29. 17:36

Megvan a DVSE szezonbeli második győzelme

Az Egert verték hazai pályán.

Forrás: Napló-archív

Elképesztő mérkőzésen nagyon fontos három pontot szerzett a DVSE-Master Good a férfi vízilabda ob I. 17. fordulójában. Süveges Máté együttese tetemes hátrányt dolgozott le, és végül 9-8-ra nyert a Tigra-ZF-Eger ellen, közölte a debreceniek honlapja.

 

Az összecsapás előtt a DVSE-t nem igazán kellett motiválni, hiszen ősszel az egriek 17-2-vel küldték haza őket. Ennek ellenére rosszabbul nem is indulhatott volna a találkozó, hiszen az Eger négy perc után már hárommal vezetett – ráadásul egy büntető is kimaradt hazai oldalon. A debreceni gólcsendet Fülöp Bence törte meg, majd Korbán Richárd tette szorosabbá a meccset. A végén azonban megnyomta a vendég együttes, és háromgólos előnnyel zárta az első nyolc percet (2-5).

 

Egri góllal kezdődött a második negyed is, de nem kellett sokat várni a hazaiak válaszára sem. Előbb Somlai Tamás köszönt be, majd Vismeg Botond volt eredményes centerből. A félidőben 7-4-re vezetett az Eger.

 

A szünet szemmel láthatóan jót tett a vendéglátónak. A DVSE fegyelmezett játékkal zárkózott fokozatosan közelebb, és nyolc perc alatt egy gólt sem engedett a kiváló játékosokból álló ellenfelének. Kettőt viszont lőtt a házigazda Somlai Tamás és Fülöp Bence révén, így a záró felvonás előtt már csak eggyel vezetett Petrovai Márton csapata (6-7).

 

Az utolsó negyedben egy perc után visszaállította a közte kettőt az Eger, innentől azonban több gólt nem engedett a hevesieknek a DVSE. Elöl viszont háromszor is betaláltak a debreceniek. Macsi Martin nyitotta a gólok sorát előnyből, Bodoróczki Tamás centerakciója pedig már a döntetlent jelentette.

Az utolsó négy és fél perc az idegek csatáját is hozta, melyből ezúttal a debreceniek jöttek ki jobban. Ötven másodperccel a vége előtt Török Béla zúdított a hálóba.

 

Az utolsó fél percben előnyből támadhattak a vendégek, de a hazaiak hősies védekezésének köszönhetően nem tudtak egyenlíteni. A DVSE 9-8-ra győzött, és a Kaposvár után az Eger ellen is begyűjtötte a mindennél fontosabb három pontot a Debreceni Sportuszodában.

 

A káprázatos sikernek köszönhetően a DVSE már csak egy ponttal van lemaradva a Szentes mögött. A klub a következő fordulóban az OSC-Újbudát fogadja hazai környezetben, jövő hét szerdán.

 

A tények

 

Férfi vízilabda ob I., 17. forduló


DVSE-Master Good – Tigra-ZF-Eger 9-8 (2-5, 2-2, 2-0, 3-1)


Gólszerzők: Fülöp 2, Somlai 2, Török, Korbán, Macsi M., Bodoróczki, Vismeg, ill. Szalai 2, Baksa 2, Murisic 2, Kovács G., Magyar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában