Kézilabda Eb

2022.01.17. 19:58

Meglepetésre Montenegró jutott tovább a debreceni csoportból

Igazi thriller volt a Főnix Arénában a hétfői játéknap első összecsapásán.

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

A harmadik fordulóval folytatódott Debrecenben is a férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a hétfői játéknapon Montenegró–Szlovénia mérkőzést rendeztek 18 órától. A két együttes a dánok mögötti másik továbbjutást érő helyért küzdött.

Bozo Andjelic (b) és Vuk Lazovic (b2), a montenegrói, valamint Blaz Blagotinsek (j2) és Borut Mackovsek (j), a szlovén válogatott játékosa a debreceni Főnix Arénában | Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

Ehhez mérten fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a 20. perc környékén volt egy rövidzárlat a montenegróiaknál, amelyet kihasználva volt, hogy néggyel is elmentek a szlovénok, aztán a  szünetben 19–16 volt az állás.

A montenegrói Branko Vujovic (b) és Nemanja Grbovic (j), valamint a szlovén Tilen Kodrin (k) a hétfői mérkőzésen | Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

Fordulást követően állandósulni látszott ez a különbség, azonban ezúttal a szlovénoknak volt egy kis kihagyása, és az 51. percben egyenlítettek a montenegróiak.

Az összecsapás vége elképesztő izgalmakat hozott, amit Montenegró válogatottja bírt jobban, és 33–32-re nyert, ezzel továbbjutva a csoportból, a szlovénok pedig meglepetésre kiestek.

 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában