Jégkorong

2022.01.15. 19:29

Megfogyva bár, de törve nem: szép DEAC-győzelem Dunaújvárosban

Sikerrel vette a dunántúli túra első mérkőzését a DEAC.

Hári Norbert visszatért sérüléséből

Forrás: Napló-archív

A Dunaújvárosi Acélbikák vendége volt a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata. György József együttese különböző okok miatt igen felforgatott összeállításban játszotta le a találkozót. A rutinos játékosok közül sem Hetényi Zoltán, sem Berta Ákos nem volt nevezve. Jó hír volt viszont, hogy a sok fiatal mellett a sérüléséből visszatérő Hári Norbert is bevetésre kész volt.

 

Nekiesett a debrecenieknek a hazai együttes, Gönczi Lajosnak több védést is be kellett mutatnia gyors egymásutánban. Aztán felvette a ritmust a Debrecen is, és ez meghozta a gólokat: előbb Jan Dalecky emelte fel a kapuvas alá a korongot az 5. percben, majd Pinczés tette bele a botját egy lövésbe, aztán Sági Martin lőtte ki a hosszút gyönyörűen (1–2), és még csak a 9. percben jártunk. Emberelőnyből növelhették volna az előnyt Vokla Rolandék, ám Krajcovic, a dunaújvárosi kapus állta a sarat. Mindkét gárda nyílt sisakkal játszott, ennek és a folyamatos játéknak köszönhetően nem unatkoztak a hálóőrök.

 

Egy kettős kiállítás vezette fel a középső harmadot, majd a hazaiaktól egy második embert is a padra ültettek a sporik, ám hiába nyomta be a kapuja elé a DEAC az újvárosiakat, nem sikerült gólra váltani a fölényt, mert Krajcovic jól védett. A cívisvárosiak több korongot is szereztek a támadó harmadban, de váratott magára a harmadik vendégtalálat. Aztán csak megérkezett az a várva várt találat: a fiatal orosz Mark Smirnov volt eredményes a játékrész felénél. 1–3.

 

Egy kis videózás után folytatódhatott a mérkőzés, a visszanézés után kiderült, egyik csapat játékosai sem voltak többen a jégen a szabályokban megengedettnél. Mielőtt ellaposodott volna kissé a találkozó, egy vendégkiállítás pörgette fel ismét az eseményeket, de szerencsére a Hetényit helyettesítő Gönczi Lajos útját állta a lövéseknek.

 

Emberelőnyben kezdte a záró harmadot a Debrecen, de ezt még kivédekezte a Dunaújváros, ám aztán Rastislav Spirko okos lövése után tovább nőtt a vendég fór a 44. percben. 1–4. De itt nem volt vége, egy szemkápráztató akció után Almási Márk vette be a kaput. 1–5. Sági duplázott, méghozzá egy nagy góllal, a kapuvas alá ragasztotta a korongot, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát. 1–6.

 

De nem volt vége a gólgyártásnak: egy szerencsés, megpattanó lövéssel Németh lopta némileg közelebb a hazaiakat, ám szinte azonnal Hári csapott le szemfülesen egy korongra, majd kilőtte a hosszú felsőt. A szépségdíjas gól elszenvedője már a hazaiak cserekapusa, Kovács volt. Emberelőnyből voltak ismét eredményesek a dunántúliak. Lescovs állította be a 3–7-es végeredményt. Teljesen megérdemelten nyert a DEAC, folytatás vasárnap a Győr ellen a kisalföldiek otthonában. 

 

MSZ

 

A tények

 

Erste Liga, alapszakasz

 

Dunaújvárosi Acélbikák –DEAC 3–7 (1–2, 0–1, 2–4)

 

Dunaújváros, 223 néző. Vezették: Nagy Attila, Gangel László

 

Gól: 0–1 Dalecky (5.), 1–1 Pinczés (7.), 1–2 Sági (9.), 1–3 Smirnov (29.), 1–4 Spirko (44.), 1–5 Almási (46.) 1–6 Sági (49.), 2–6 Németh (51.), 2–7 Hári (53.), 3–7 Lescovs (56.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában