Ez az egyetlen megfelelő helyszín

2022.01.29. 11:38

Kizárólag Hajdúnánáson épülhet meg a MotoGP-pálya

A pálya egyik látványterve | Forrás: Bord Építész Stúdió

Steinmetz Ádám, a Jobbik egyik országgyűlési képviselője, az egységes ellenzék sportért felelős szakpolitikusa pénteken úgy nyilatkozott, hogy azonnal le kell állítani a hajdúnánási MotoGP-pálya projektjét, és felül kell vizsgálni annak létjogosultságát.

 

Tiba Istvánt, a Hajdúnánást is magába foglaló térség országgyűlési képviselőjét (Fidesz-KDNP), a MotoGP-pálya miniszteri biztosát kerestük meg ezen kijelentéssel kapcsolatban. – Tipikusan az ellenzék politikájára jellemző, hogy nyilatkoznak valamiről valótlanságokat, amiről egyébként fogalmuk nincs. Steinmetz Ádám azt mondta, hogy a MotoGP-versenyek jogtulajdonosának, a Dornának teljesen mindegy, hol rendezi meg versenyt. Ez nem igaz! Ő nem volt ott a tárgyalásokon, ahol elhangzott, hogy a Dorna kizárólag ezt a helyszínt választotta ki.

Magyarországon a hajdúnánási hely a megfelelő számára, máshol nem fog MotoGP-versenyt rendezni

– szögezte le a képviselő.

 

Tiba István arra is rávilágított, az sem igaz, hogy több száz milliárd forintba kerül a beruházás, hiszen a kormány 65 milliárd forintot szán rá. A jobbikos képviselő azon kijelentésével kapcsolatban, hogy nagy területen aszfaltoznak majd, a miniszteri biztos úgy nyilatkozott, hogy a tervező kiválasztásánál kimondottan fontos szempont volt az, hogy a lehető legkevesebb tájidegen infrastruktúrát építsenek ki. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Észak-Alföld régió az Európai Unió húsz legelmaradottabb régiója között van, azonban ha Kelet-Magyarországon egy ilyen sportturisztikai beruházás megvalósul, az valamelyest javítana ezen a helyzeten. – Az sem valós, hogy elsősorban a nyugat-európaiak járnak MotoGP-versenyekre, rengeteg magyar és kelet-európai rajongója van ennek a sportágnak! Steinmetz Ádám ezt a pályát Sávolyba szeretné, ahol ő az országgyűlési képviselőjelölt, holott Sávoly nem alkalmas ezen pálya megépítésére – húzta alá Tiba István.

 

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában