Búcsúzott a Főnix

2022.01.17. 22:28

Kézilabda Eb: sima dán győzelem az utolsó debreceni meccsen

Magabiztosan verték Észak-Macedóniát.

Henrik Toft Hansen, a dán válogatott játékosa a hétfői mérkőzésen | Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

A csoportkör harmadik, utolsó fordulójának hétfői játéknapján a debreceni helyszín utolsó meccsének nem volt tétje, ugyanis a dánok már korábban biztosították első helyüket és továbbjutásukat, az északmacedónok pedig nem mozdulhattak el az utolsó pozícióból, írja az MTI. Ennek ellenére utóbbiak rendkívül motiváltan és jól kezdtek (4-0), ám a világbajnok a 13. percben egyenlített, majd Niclas Kirkelökke vezérletével egy 6-1-es sorozat végén a vezetést is átvette.

 

Sokkal hatékonyabban támadott Dánia, és gyors, pontos ellenakciói végén szinte mindig betalált, így a szünetben magabiztosan, 15-11-re vezetett.

A dán Magnus Landin Jacobsen (b) és Simon Hald Jensen (b2), valamint az északmacedón Marko Mitev (j2) és Zarko Pesevszki (j) | Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

A második félidőben sem vettek vissza az iramból a skandinávok, ezért nem változott a játék képe, a különbség tovább nőtt. Az északmacedón szurkolók az újabb vereség és a kiesés ellenére ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek a Főnix Arénában. Honfitársaik nem igazán tudták tartani a lépést a vb-címvédővel, az 52. percben már tíz gól volt a különbség, ami meg is maradt a végéig (31-21).

A győztes dán válogatott | Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában