Kézilabda

2022.01.14. 18:40

Jön az év első bajnokija a DVSC lányainak

Petrus Mirtill szerint csapatként képesek lesznek túllendülni a nehézségeken.

Forrás: Napló-archív

Forras: Napló-archív

Szinte napra pontosan két hónap elteltével újra bajnokit játszik a DVSC Schaeffler együttese. A piros-fehérek a Siófok otthonában próbálják majd begyűjteni a bajnoki pontokat. A szlovén mester, Uros Bregar érkezése óta szárnyalnak a Balaton-partiak, a Magyar Kupában az Alba Fehérvárt verték, bajnokin pedig legyőzték az Érdet és az MTK-t is.

 

Javítani kell a védekezésen

 

A debreceni lányok múlt pénteken végre tétmérkőzést játszottak, az egriek ellen 36–23-ra megnyert MK-találkozó jó ráhangolás volt az év első NB I.-es meccsére. 

 

– Heteken át csak edzettünk és felkészülési meccseket vívtunk, így én örültem, hogy sikerült előrehozni az egriek elleni kupameccset – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak Petrus Mirtill, a DVSC Schaeffler balszélsője. – Nem mindennel voltunk teljes mértékben elégedettek a kupameccs után. Több dolognak össze kell még állnia ahhoz, hogy ebből építkezni tudjuk hosszútávon. A lényeg persze a továbbjutás, de a védekezésünkön feltétlenül javítani kell. Akárcsak mindenkinek, a siófokiaknak is voltak nehézségeik ebben az idényben, de azért még mindig egy erős csapat, amely képes a meglepetésre. Nagyon figyelnünk kell majd szombaton, fontos lehet a jó kezdés, véletlenül sem szabad elengednünk őket az elején, hiszen abból erőt és magabiztosságot meríthetnek. A felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, betegségek gátolták a munkát, de remélem ez nem fog problémát okozni. Csapatként, összefogva túl tudunk lendülni a nehézségeken, és akkor jó eredményt érhetünk el. A harmadik helyen vagyunk a tabellán, szeretnénk ezt a jó helyezést meg is tartani – nyilatkozta a 20 esztendős szélső.

 

A Siófok KC–DVSC Schaeffler bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik, melyet a dunántúliak YouTube-oldala a tervek szerint élőben közvetít majd.

 

Hír még a csapat háza tájáról, hogy megváltozott a 12. fordulóban kiírt DVSC Schaeffler–Vasas bajnoki időpontja: jövő hét péntek helyett január 23-én, vasárnap 18 órától kezdődik majd az összecsapás a Hódosban. 

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik