Címvédés a cél

2022.01.22. 19:44

Jégkorong Magyar Kupa: Fehérvár-DEAC döntő lesz

A DEAC után a házigazda Hydro Fehérvár AV19 jutott a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a második szombati elődöntőben 5-0-ra legyőzte a magyar bajnok FTC-Telekom csapatát.

Forrás: Nemzeti Sport / Dömötör Csaba

Már a 22. másodpercben vezetést szereztek a hazaiak, Bartalis István a támadó harmadban elhozott bedobás után a zavarosban kapura lőtt, Erdély Csanád pedig összekotorta a lecsorgót, és közelről nem hibázott. Nagy iram, kemény csata jellemezte a folytatást, de újabb gól sokáig nem esett.
  

A záró harmadban fokozta a tempót a Volán, és előbb egy gyors kontrából a 47. percben Gleason Fournier lőtt a jobb felső sarokba. Három percre rá Németh Kristóf ugrott ki, és ő a bal sarkot választotta eredményesen. A hajrában Alex Petan váltotta gólra az ellene megítélt szabálytalanság utáni emberelőnyt, majd Colin Jacobs állította be a végeredményt a kapu torkából.

 

A tavalyi döntőben is a DEAC és az osztrák ligában szereplő Fehérvár találkozott, akkor meglepetésre hosszabbítás után a házigazda Debrecen nyert, és lett fennállása során először kupagyőztes.

 

Exim Magyar Kupa, négyes döntő, elődöntő:

 

Hydro Fehérvár AV19 - FTC-Telekom 5-0 (1-0, 0-0, 4-0)

 

Korábban:

 

DEAC - DVTK Jegesmedvék 5-3 (3-2, 1-0, 1-1)

 

Vasárnap:

 

a 3. helyért: DVTK-FTC 14.05

 

döntő: DEAC-Fehérvár 17.15


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában