A Félegyházi ASI-t verték

2022.01.11. 14:26

Hazai pályán arattak értékes győzelmet a DEAC asztaliteniszezői

A Nemzeti Bajnokság tavaszi fordulójának első mérkőzéseit játszották a Debreceni Asztalitenisz Klub-DEAC csapatai vasárnap a Nagyerdei Edzőközpontban.

Forrás: deac.hu

Az idei szezonban egy igen megerősödött NB I.-es bajnokságban kezdte szereplését a DAK-DEAC I. férfi asztalitenisz-csapata, amely az őszi szezont a 6. helyen zárta, emlékeztet beszámolójában a deac.hu.

 

Az idei év elején az NB I.-es keleti csoport tavaszi első, nyitófordulójában a tabella 4. helyén álló Félegyházi ASI együttesét fogadta a debreceni gárda vasárnap a Nagyerdei Stadion asztalitenisz-csarnokában. Az előző évi őszi összecsapáson, Kiskunfélegyházán nagy csatában, igazságos 7-7-es döntetlen született, így még izgalmasabbnak ígérkezett a találkozó.

 

A kilátogató nézők igazán színvonalas mérkőzéseket láthattak a helyszínen, illetve az élő közvetítés alatt. A rangadón a szettek eredményei végig nagyon szorosan alakultak, a mindent eldöntő utolsó meccsszettjében sikerült a DAK-DEAC játékosának, Balázs Bencének megszerezni a vezetést, így 8:6-on állt meg a számláló, amivel a debreceniek szoros küzdelemben múlták felül ellenfelüket.

 

A klubhonlapnak a Debreceni Asztalitenisz Klub elnöke, Horovitz Tamás értékelte a vasárnapi összecsapást.

 

– Az NB I.-es mezőny egyik legerősebb csapata ellen sikerült győzedelmeskedni a DAK-DEAC-nak. Fontos, hogy sikerélménnyel kezdtük a tavaszi bajnokságot. Várakozásaink és terveink szerint törekszünk rá, és sokat dolgoznak a játékosaink azon, hogy a bajnokság végeztével minél eredményesebbek legyenek, és a várható legjobb eredményt produkálják. Természetesen közös célunk, hogy csapataink a felsőházban végezzenek a szezon végén. Bízom benne, hogy a játékosaink továbbra is sportszerű és alázatos játékkal bravúros eredményeket fognak elérni – fogalmazott Horovitz Tamás.

 

A Debreceni AK következő NB I.-es mérkőzése Egerben lesz január 29-én, 16 órakor.

 

Asztalitenisz, férfi NB I., Kelet
Debreceni AK-DEAC I. – Félegyházi ASI 8:6

A Debreceni AK játékosainak eredményei a Nemzeti Bajnokság első fordulóján: Bruckner Máté 2 győzelem, Balázs Bence 2 győzelem, Cservik Krisztián 1 győzelem, Kizakisz Nikosz 2 győzelem valamint a Balázs Bence / Kizakisz Nikosz páros.

A Félegyházi ASI győztesei: Kovács Gábor 2 győzelem, Pengő Gábor 2 győzelem, Benkő Ákos 1 győzelem és a Kovács Gábor/Pengő Gábor páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában