Futsal

2022.01.25. 19:29

Foggal, körömmel harcoltak a DEAC játékosai

Harmati Tamásék bíznak benne, hogy Elek Gergő visszatérhet az utolsó fordulóra.

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi futsalcsapata 5–4-es győzelmet aratott a Nyírgyulaj otthonában az alapszakasz utolsó előtti fordulójában hétfő este. A hajdúságiak az összecsapáson nem számíthattak Elek Gergő vezetőedzőre betegség miatt, emellett a keretük sem volt teljes, hiszen Rácz Zsolt és az eltiltott Vass Ottó sem léphetett pályára. A debreceniek a szabolcsiak elleni sikerükkel életben tartották felsőházi reményeiket, hiszen az utolsó fordulóban az Újpest legyőzésével biztosan ott lehetnek a legjobb öt csapat között.

 

A találkozót követően a DEAC két gólját szerző Harmati Tamás értékelte teljesítményüket a Hajdú-bihari Naplónak. – Nagyon fontos volt a Nyírgyulaj elleni mérkőzés, ezzel a sikerrel maradt esélyünk a felsőházban végezni. Nehezítő körülmény volt, hogy Elek Gergő, illetve több játékosunk sem tarthatott velünk a meccsre, de foggal, körömmel küzdöttünk ezért a sikerért nélkülük is. Végre több gólt rúgtunk, mint az ellenfél, az utóbbi fordulókban ez volt a legnagyobb problémánk. Megbeszéltük az összecsapás előtti napokban, hogy a Veszprém elleni bajnokit elfelejtjük. Az ott történt súlyos sérülést is nehéz volt feldolgozni, illetve az akkori játékunk sem felelt meg az elvárásoknak. Mostantól minden erőnkkel az utolsó fordulóra összpontosítunk – mondta a futsalos.

 

Harmati Tamás megjegyezte, hogy jelenleg igazán kiélezett a bajnokság, az Újpest elleni összecsapás egy ki-ki mérkőzés lesz. – Két hasonló kvalitású gárda találkozik majd a záró körben, remélem a hazai pálya a mi javunkra szolgál majd. A DESOK egy olyan talajú csarnok, amellyel ritkán találkoznak az ellenfelek. Továbbá bízunk abban, hogy addigra Elek Gergő is visszatérhet közénk, ez újult erőt adna a csapatnak a fővárosiak ellen – zárta gondolatait a debreceniek játékosa.

 

A DEAC az Újpesttel hétfőn este mérkőzik meg a DESOK-ban 18 óra 30 perctől.

 

Arany Balázs
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában