Vívás

2022.01.17. 12:35

Ezüstérmet nyert az Interfencing női kardcsapata a kadet országos bajnokságon

A debreceni lányok az elődöntőben óriási csatában győzték le az elsőként kiemelt BVSC együttesét.

Forrás: Interfencing Debrecen SC

A hétvégén rendezték Budapesten a Gerevich Aladár Sportcsarnokban a kadet (U17) kardvívók országos bajnokságát, amelyről ezúttal is szép eredményekkel térhettek haza az Interfencing Debrecen SC versenyzői - olvasható a klub közleményében.

 

Kónya Csenge szombati egyéni ötödik helye után vasárnap Falucskai Mártával, Horváth Karolinával és Kis Abigéllel kiegészülve állt pástra. A debreceni kvartettnek a jó egyéni eredményeknek köszönhetően nem kellett vívnia a 8-ba jutásért, a negyeddöntőben viszont rögtön egy erős budapesti csapat, az UTE következett. 15-11-nél még a lila-fehér klub csapata vezetett, ám ekkor Kis Abigélnek sült el a keze, és 9-1-es győzelmét követően végig vezetve, 45-33-ra nyertek Dávid László, Kontor Zsolt és Kónya Balázs tanítványai. 

 

Az elődöntőben a verseny favoritja, a BVSC készült megállítani a debreceni lányokat, sikertelenül. Falucskai Márta és Horváth Karolina is felnőttek a feladathoz, hogy döntőbe vezessék csapatukat, 44-44-nél pedig Kónya Csengének sem remegett meg a keze, s végül bevitte a mindent eldöntő utolsó találatot. 

Forrás: Interfencing Debrecen SC

A döntőben a magyar kardnagyhatalommal, a Vasassal vívott az aranyéremért a debreceni csapat, az újabb bravúr már nem sikerült, a pasaréti klub 45-31-re győzött. Ugyanakkor ez az ezüstérem jól mutatja, hogy Battai Sugár után is bőven vannak még fiatal tehetségek a debreceni vívóműhelyben. 

 

A férfi kardcsapat az első mérkőzésén a Vasas 2-vel szemben maradt alul, ám ezt követően három asszót is megnyert a Czill Soma, Gulyás Bendegúz és Sápi Vince összetételű négyesünk, s végül 9. helyen zárta a 15 csapatos bajnokságot. 

Forrás: Interfencing Debrecen SC

Az Interfencing edzője, Dávid László a férfiak versenyében a fővárosi testvérklub, a TFSE kispadján is helyett foglalt, miután kollégája, Patócs Ákos betegség miatt hiányzott. 

 

A TFSE fiataljai a döntőben a rivális KVSE együttesét legyőzve megnyerték az országos bajnokságot.

 

Eredmények:

 

Kadet női kardcsapat, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 11 induló

 

1. Vasas, 2. Interfencing Debrecen, 3. Törökbálint, 4. BVSC, 5. BVSC 2, 6. UTE, 7. Vasas 2, 8. KVSE

 

Kadet férfi kardcsapat, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 15 induló

 

1. TFSE (Csoba Botond, Hanzély Zsombor, Szávó Tamás, Vajda Oszkár, edző: Patócs Ákos), 2. KVSE, 3. Vasas, 4. BVSC, 5. Vasas 2, 6. KVSE 2, 7. Törökbálint, 8. BVSC 2, 9. Interfencing Debrecen 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában