Vízilabda

2022.01.15. 19:46

DVSE: megvan az első győzelem a bajnokságban

Egy nehezen felejthető mérkőzésen 14-13-ra nyert a DVSE-Master Good a Kaposvári VK ellen az E.ON OB I. 15. fordulójában.

Forrás: Molnár Péter

Az ellenfél az őszi idény egyik legkellemesebb meglepetése volt az élvonalban: Surányi László csapata szépen menetelt az OB I.-ben, az utolsó 2021-es fordulóban pedig az addig veretlen Vasas otthonából hozták el a három pontot és ezúttal is ez volt a tervük a hajdú-bihari megyeszékhelyen. Ehhez azonban a hazaiaknak is volt egy-két szava. Na meg 14 találata...

 

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, és három perc után már kettővel mentek. Szerencsére nem esett kétségbe Süveges Máté együttese, amely egy perc alatt kettőt lőtt: Somlai Tamás előnyből volt eredményes, majd Bodoróczki Tamás szerzett szépségdíjas centergólt – számolt be a debreceni klub honlapja.  Kósik Soma 2-2-nél hárított bravúrral egy büntetőt, de ez sem akadályozta meg a kaposváriakat, hogy nem sokkal később ismét kettővel vezessenek. Ekkor jött Stefanidesz Levente válasza. Folytatódott az adok-kapok, a Kaposvár ismét vágott kettőt, az utolsó szó azonban a hazaiaké volt Fülöp Bencének köszönhetően. (4-6)

 

A második nyolc percben mindössze két gólt engedett ellenfelének a DVSE, az egyiket ráadásul ötméteresből szerezte a KVK. Cserébe azonban ezután zsinórban ötöt lőtt a hazai együttes. A srácok szenzációs játékkal rukkoltak elő: Somlai Tamás egy perc alatt kétszer avatta fel Csoma Kristófot, majd jött a kaposvári kapus mumusa, Stefanidesz Levente, aki ezúttal a rövid oldalon lepte meg a hálóőrt. Egygólos hátránynál a DVSE téli igazolása, Vismeg Botond szerezte meg első debreceni találatát, hét másodperccel a félidő előtt pedig megúszásból növelte saját és csapata góljainak számát, amely egyben azt is jelentette, hogy először a mérkőzésen a házigazdánál volt az előny. Ehhez persze az is kellett, hogy Kósik Soma kivédte a második negyedben megítélt két büntetőből Horváth Ákos ötméteresét – ez volt a második kísérlet, amit hárított a két negyed alatt megítélt négy kaposvári büntetőből. (9-8)

Fordulás után továbbra is megjósolhatatlan volt a győztes kiléte. A DVSE Somlai Tamás büntetőjével, valamint Smitula Gergő kapufás találatával tartotta egygólos előnyét a záró felvonás előtt. (11-10)

 

A debreceniek csapatkapitánya, Smitula Gergő nyitotta egy parádés góllal a negyedig játékrészt, három perc elteltével azonban a kaposváriak ledolgozták a különbséget. 12-12-nél viszont jött Stefanidesz Levente, aki harmadjára is mattolta a vendégek kapusát, nem is akármilyen megoldással. Másfél perc volt hátra, amikor a KVK csapatkapitánya egalizált, a következő támadásnál azonban jött Fülöp Bence, és elemi erővel lőtte ki a rövid alsót. Az utolsó percben Surányi László együttese hét a hat ellen támadott, de ez sem volt elég, így a DVSE-Master Good megszerezte 2022, egyben a szezon első bajnoki győzelmét.

 

A tények

 

E.ON férfi OB I., 15. forduló

 

DVSE-Master Good – Kaposvári VK 14-13 (4-6, 5-2, 2-2, 3-3)

 

Gólszerzők: Somlai 4, Stefanidesz 3, Fülöp 2, Smitula 2, Vismeg 2, Bodoróczki, ill. Vindisch 3, Dobos 3, Horváth 2, Berta, Juhász-Szelei, Petrovski, Kakstedter, Mijic

 

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good: – Gratulálok a csapatomnak, nem is kell részleteznem, mennyire fontos volt számunkra ez a mérkőzés. A siker mögött rengeteg munka van, és bízom benne, hogy ez csak a kezdet volt. Helyén kell kezelnünk a győzelmet, de a céljaink egyértelműek, bent szeretnénk maradni. Ma még ünneplünk, de aztán megyünk tovább és készülünk a követkető meccsre.

 

Vismeg Botond, DVSE-Master Good: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk a három pontot ezen a létfontosságú összecsapáson. Nagyon motiváltan vártam az első hazai bajnokit az új csapatomnál, és hálistennek szépen sikerült. Rengeteg munka vár még ránk, de ez a siker erőt ad nekünk a folytatásra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában