Felvállalt felelősség

2022.01.16. 16:03

DVSC Schaeffler: a sok gonddal küzdő debreceni kézisek végül a maguk javára fordították a találkozót

Forrás: Napló-archív

Nagy küzdelemben, de elhozta a két bajnoki pontot a DVSC Schaeffler a siófokiak otthonából a női kézilabda bajnokság 11. fordulójában. Az első játékrészben akadt egy ijesztő periódus, ahol akár meg is roppanhatott volna az együttes. Ám szerencsére fordulás után egy összeszedettebb, végig remekül küzdő Debrecen volt a pályán, amely így megérdemelte a 23–21-es sikert.

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán elismerte, a szép játék helyett sokkal inkább a küzdelem dominált múlt szombat este.  – Sokat hibáztunk az ellenfél kapuja előtt, 40 százalékos hatékonysággal játszottunk támadásban, de védekezésben végig fegyelmezettek voltunk.

Ez volt a siker kulcsa, illetve az, hogy a sorsdöntő momentumokban akadtak olyan játékosaink, akik felvállalták a felelősséget.

Nehéz hét van mögöttük, sok problémával küzdöttünk, köszönöm a lányoknak, hogy nem adták fel, és a sok hiányzó ellenére megszerezték ezt a két pontot – mondta el a Loki szakvezetője.

 

Vámos Petra sokadjára volt vezére a Debrecennek, öt gólja mellett több gólpasszal, és remek meglátásokkal segítette csapatát. – Az első félidőben rengeteg kihagyott ziccerünk volt, sok hibával játszottunk. Ezeket szünet után sikerült mérsékelnünk, jól védekeztünk, és csapatként küzdöttünk, ezek így együtt eredményezték a győzelmet – értékelt a válogatott irányító.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában