Jégkorong

2022.01.28. 21:18

Debreceni győzelemmel zárult a hullámvasút

Berta Ákos góljával vezetett a DEAC, a vendégek fordítottak, de a hajrá a hazaiaké volt.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Megkezdte alapszakaszbeli utolsó nagy menetelését a Debreceni Egyetem Erste Ligás férfi jégkorongcsapata. A pénteki ellenfél a Brassó volt a Debreceni Jégcsarnokban.

 

Eleinte inkább a vendégek voltak fölényben, a cívisvárosiak erejéből egy-egy ellentámadásra futotta. Hetényi Zoltán többször is remekül avatkozott be. Aztán pazar kontrából szerzett vezetést a lelkes közönsége által hajtott DEAC: Almási Márkot ugratták ki, aki tökéletesen passzolt keresztbe a hosszún érkező Berta Ákoshoz, a csapatkapitány pedig nem hibázott. 1–0. A következő izgalmat az jelentette, hogy Vedran Bogesic csúszott össze Polccal a vendégapussal, de egy rövid ápolás után folytatódott a találkozó. Debreceni tűzijátékkal zárult az első harmad, de gól nem esett.

 

Az első szünetről harapósabban jöttek ki a gárdák, amely a két perces büntetések számán is megmutatkozott. Sajnos a debreceniek jöttek ki rosszabbul ebből, mivel emberelőnyből a vendégek egyik sztárja, Valchar egyenlített egy ilyen szituációból. 1–1

 

Aztán jégkoronghoz képest csendesebbé vált az összecsapás, az együttesek inkább a biztonságra törekedtek. Mazzag Dániel lövése zárta le a második etapot.

 

Egy-egy elbaltázott emberelőny vezette fel a hajrát, Sági Martin ordító helyzetben találta magát a játékrész felénél, de kimaradt a lehetőség. Meg is büntették a vendégek, Schaber volt eredményes. 1–2.

 

A DEAC fokozta tempót, benyomta a vendégeket, és Hugo Turcotte egyenlített egy okos lövéssel. 2–2. Ám ezután Berta és Vlagyiszlav Kulesov is büntetőpadra került, de a kettős emberhátrányt kivédekezték Hetényiék.

 

Következett az 5 perces hosszabbítás, mindkét oldalon 3-3 mezőnyjátékossal. Ebből a hazai gárda jött ki jobban, Jan Dalecky bombájával 3–2-re nyert a DEAC.

 

Folytatás hétfőn 18 órától ugyancsak a jégcsarnokban, amikor a Csíkszereda érkezik a cívisvárosba. 

 

MSZ

Erste Liga, alapszakasz
 

DEAC–BRASOV WOLVES 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)
 

Debreceni Jégcsarnok. Vezették: Gangel László, Németh Márton
 

Gól: 1–0 Berta (14.), 1–1 Valchar (26.), 1–2 Schaber (50.), 2–2 Turcotte (56.), 3–2 Dalecky (63.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában