Kosárlabda

2022.01.31. 11:53

DEAC: családként kell összefogni

A hiányzók miatt extra teher hárult a rendelkezésre álló játékosokra.

Ivan Aska nagy munkát végzett a palánk alatt

Forrás: Napló-archív

Egy igencsak hullámzó mérkőzésen nyert 82–80-ra hazai pályán a DEAC a Kaposvár ellen múlt szombaton. A Tóth Ádámot és Djordje Dzseletovicsot is nélkülöző egyetemisták Xavier Thames utolsó perces triplájával nyerték meg a bajnokit, ezzel talán kilábalva a hullámvölgyből. 

 

A lefújás után a 26 pontig jutó Ivan Aska köszönetet mondott a stábnak és a csapattársainak, hogy segítettek a mérkőzésen. 

Rengeteg feladatot kellett véghezvinnem a meccsen, de ki tudtam zárni a fáradtságot, és segíteni tudtam a csapatot. Keményen kell dolgoznunk az edzéseken, és egy családként összetartanunk a jövőben 

– mutatott irányt az amerikai játékos. 

 

Jorgosz Vovorasz vezetőedző szerint az elmúlt hetek negatív szériájának fényében különösen fontos volt a győzelem. – Ez a mérkőzés egy döntővel ért fel számunkra. Sajnálatos módon a találkozó előtt két fontos játékosunk is kidőlt a sorból, így a fiúkra extra teher hárult, főleg centerposzton. A fáradtság érzékeltette is hatását a végjátékban, de szerencsére Thames kulcspillanatban elengedett triplájával megmentettük a bajnoki pontokat – értékelt a szakember. 

 

A DEAC legközelebb szombat délután hat órától a ZTE vendége lesz. 

 

MSZ 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában