Labdarúgás

2022.01.12. 07:16

Csúszik az NB I. tavaszi szezonja a koronavírus miatt?

A dvsc.hu szerint az MLSZ még a héten tárgyalhat arról, két héttel később folytatódjon-e a bajnokság.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Online ülést tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség, amelyen elfogadta a 2022–2023-as évad bajnokságának és a kupának a versenykiírását. Az OTP Bank Liga lebonyolításában nincs jelentős változás, továbbra is 12 csapattal, három forduló lejátszásával július utolsó hétvégéjén rajtol, egy időben a másodosztállyal, amely két lépcsőben előbb 18, majd 16 csapatos formában folytatódik – számolt be a dvsc.hu.

 

Az MLSZ közleménye szerint az elnökség továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről. Ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben.

 

Az NB II. színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol a most 20 csapatos férfi másodosztály, míg az NB III.-ban ugyancsak 2023-2024-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet.

 

A dvsc.hu emellett azt is írja, egybehangzó információk szerint könnyen lehet, hogy a hét második felében ismét összeül az elnökség, a csapatokat sújtó koronavírusos fertőzések miatt ugyanis néhány klub a tavaszi idény kezdetének elhalasztását kérte.

Úgy tudni, 2 hetes csúszásról fognak tárgyalni, jelenlegi állapot szerint a DVSC január 29-én a Kisvárda ellen kezdene a Nagyerdei Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában