Vívás

2022.01.08. 15:45

Battai Sugár ismét nyert a világkupán

A debreceni vívó olimpikon Lengyelország után szombaton Budapesten is aranyérmet nyert a junior kardozók világkupa-versenyén.

Forrás: Interfencing Debrecen SC

Egészen elképesztő formában van Battai Sugár Katinka. Az Interfencing Debrecen SC 18 éves versenyzője nem akármilyen sorozatot fut: novemberben junior Magyar Kupát nyert, decemberben előbb Sosnowiecben végzett első helyen a szezon első junior (U20) világkupáján, majd a Felnőtt Magyar Bajnokságon szerzett ezüstérmet. A téli szünet sem vetette vissza Dávid László tanítványának teljesítményét, hiszen az év első nemzetközi versenyén, a Héraklész Budapest Kupán – a junior világkupa-sorozat második állomásán – veretlenül győzött. Egyedül a döntőben kényszerült szoros küzdelemre, ahol – a lengyelországi fináléhoz hasonlóan – ismét válogatott csapattársát, Szűcs Lucát múlta felül 15-14-re - olvasható az Interfencing Debrecen SC közleményében. 

 

A csoportkörben Sugi mind a hat mérkőzését megnyerte, ráadásul a legjobb tusaránnyal, így első kiemeltként jutott tovább az egyenes kieséses táblára, ahol simábbnál simább asszók követték egymást. Hovatovább, a legjobb nyolcba jutásért 15-1-re verte orosz ellenfelét.

 

A versenyen négy interfencinges karvívó hölgy is pástra lépett, Battai mellett Simon Petronella, Kónya Csenge és Tóth Liliána. A 64-es főtáblára jutás a még kadet (U17) korú Kónya Csengének is sikerült pályafutása első junior világkupáján.

Forrás: Interfencing Debrecen SC

– Egész nap éreztem a vívást, Luca ellen vívtam a legszorosabb meccsemet, örülök, hogy nyerni tudtam, ellene mindig nagyon nehéz… Jó érzés, hogy eddig ilyen remekül sikerült a korosztályos szezon, nagyon szép lenne, ha a folytatás is hasonló lenne, én mindent meg fogok tenni érte - értékelt Battai Sugár.

 

– Nagyszerű eredmény Sugi első helye. Végig magabiztosan vívott. Voltak ugyan kisebb hullámvölgyek, de rendre profi módon oldotta meg ezeket. Megérdemelt az újabb világkupa-győzelem, a Gerevich György Emlékversenyt megnyerni hatalmas presztízs (Gerevich György Szilágyi Áron nevelőedzője volt – a szerk.). Örömömet csak tetézi a fiúk tegnapi teljesítménye, valamint Kónya Csenge mai 64-es táblára jutása, ami Nellinek is mindössze két találaton múlt - nyilatkozott Dávid László, a debreceni vívók mestere.

 

Héraklész Budapest Cup - Junior Sabre World Cup in memoriam György Gerevich

 

Végeredmény: 1. Battai Sugár, 2. Szűcs Luca, 3. Amalia Aime (francia) és Felice Herbon (német), ..., 46. Kónya Csenge, ..., 71. Simon Petronella, ..., 81. Tóth Liliána.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában