Vívás

2022.01.05. 10:29

Akár a jedik világában is elmerülhetünk a vívók nyílt napján

Várják az érdeklődőket szombaton a Békessy Béla Vívócentrumban.

A fénykardvívást is kipróbálhatják az érdeklődők

Forrás: Napló-archív

Nyílt napot tartanak a Békessy Béla Vívócentrumban január 8-án, szombaton – derül ki a klub közleményéből. Aznap délelőtt 10 és 13 óra között a kard, tőr és párbajtőr fegyvernemek mutatkoznak be. A résztvevők gyakorolhatnak szúrópárnán, vagy akár pástra léphetnek és megmérkőzhetnek a többi résztvevővel. A vívást a kisgyerekek is kipróbálhatják, számukra az ovis és kisiskolás víváson speciális felszerelés áll rendelkezésre. Délután 13 és 14 óra között fénykardot ragadva a jedik bőrébe is belebújhatnak a látogatók, hiszen 2020 óta fénykardvívást is oktatnak a Békessyben, ahol a Star Wars-hangulatot a vívóterem egyik fala is megidézi. 

 

A nyílt nap során edzők felügyelik és segítik a résztvevőket a fegyverek szakszerű használatában.

 

A vívás egy elegáns, nem szokványos mozgásforma, amely fejleszti a reakciókészséget, általános erőnlétet, koncentrációt. A kitartó felkészülés megtanít tűrni, küzdeni. Ez a sport számos olyan készséget, tulajdonságot fejleszt, amelynek hasznát vehetik a sportolók az élet más területein is – hangsúlyozza közleményében a Békessy Béla Vívócentrum.

 

A nyílt napra 4 éves kortól várnak bárkit, akit érdekel ez a sport, legyen gyerek, felnőtt, idősebb vagy akár mozgásában korlátozott személy, hiszen számukra is tartanak vívóedzéseket. Az érdeklődök érkezhetnek akár egyénileg vagy társaságban, osztálytársakkal, szülőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában