Labdarúgás

2022.01.26. 11:09

A kiszámíthatatlan NB I.

Bernáth Csabának és Szebeni Istvánnak is van, hogy meggyűlik a baja a tippeléssel.

Forrás: Napló-archív

Az OTP Bank Liga idei szezonját Bernáth Csaba, a Loki legendás focistája és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője a Hajdú-bihari Naplóval együtt kíséri végig. A fiúk feladata, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat, és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont jár.

A bajnokság a téli szünetet követően csütörtök este az elmaradt Puskás Akadémia–Ferencváros találkozóval folytatódik, a hétvégén pedig jön az első tavaszi forduló.

Ennek kapcsán kértük meg a két szakértőnket, hogy mondják el véleményüket az eddigi szezonról. – A Ferencváros vezetésére lehetett számítani, azonban a Kisvárda jó szereplése meglepetésként ért. Arra számítok, hogy tavaszra a Vidi összeszedi magát, és nagy csatát vív majd a Puskással, illetve a Várdával az ezüstéremért – mondta Bernáth Csaba, aki szerint az MTK és a Gyirmót lehet a két kieső a végén. 

A Loki közönségkedvence említést tett a tippeléssel kapcsolatos tapasztalatairól is.

– A magyar NB I.-re nagyon nehéz tippelni, mert van 2-3 együttes, amelyik általában hozza a papírformát, de az összes többi találkozón sok volt a váratlan eredmény és a körbeverés is. Általában az adott forma dönti el egy-egy mérkőzés sorsát, vagy a szerencse. A középcsapatok sok fejtörést szoktak okozni, mert a hullámzó teljesítményük miatt megjósolhatatlanok az eredményeik – árulta el. 
Szebeni Istvánnak is fő néha a feje, amikor a várható eredményekről kérdezzük. – Én őszintén azt hittem, hogy sokkal többet el fogok találni, azonban ez a 12 szereplős első osztály rendkívül kiszámíthatatlan. Néhány együttest kivéve egyszerűen megtippelhetetlen, hogy mi várható a meccseken.

Sokszor kiáltanak a meglepő eredményeket követően bundát, de szerintem szó sincs erről, simán csak több alakulat is hasonló játékerőt képvisel, ezért bárki megverhet bárkit.

Különösen a Paks szokott kifogni rajtam, mert egyszer rúgnak hatot idegenben, aztán kapnak otthon négyet. Ettől függetlenül ebben az idényben a legszórakoztatóbb focit ők játsszák a ligában – mondta a televíziós szakember, aki egyetért abban vetélytársával, hogy a Kisvárda a szezon eddigi meglepetéscsapata. Hozzátette, hogy örül a sikerüknek – mondván –, ha már nem a DVSC harcol a dobogóért, akkor legalább egy környékbeli gárda legyen ott a tabella elején.

 

Bakos Attila 
 

64 pont Szebeni István

67 pont BernÁth Csaba

A labdarúgó NB I. 17. fordulójának pontszámai

Bernáth Csaba 
Ferencváros–Honvéd 3–0 1 
MTK–Paksi FC 2–2 0 
Fehérvár–Kövesd 2–0 1 
Kisvárda–Puskás 1–2 0 
Gyirmót–DVSC 1–3 0 
ZTE–Újpest 2–2 0 
Szebeni István 
Ferencváros–Honvéd 2–0 1 
MTK–Paksi FC 2–2 0 
Fehérvár–Kövesd 2–0 1 
Kisvárda–Puskás 2–1 0 
Gyirmót–DVSC 1–2 0 
ZTE–Újpest 0–1 0 
 

A labdarúgó NB I. 17. fordulójának eredményei

 

Ferencvárosi TC–Bp. Honvéd 1–0 
MTK Budapest–Paksi FC 1–4 
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd 1–0 
Kisvárda–Puskás Akadémia 1–1 
Gyirmót FC Győr–Debreceni VSC 0–0 
Zalaegerszegi TE FC–Újpest FC 2–0 

 

A 4. forduló pótmérkőzésének tippjei

 

Bernáth Csaba 
Puskás–Ferencváros0–0 
Szebeni István 
Puskás–Ferencváros1–1 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában